Άσε την αγάπη να σε σκοτώσει! Κι αυτό ζωή θα είναι..

Η αγάπη είναι αυτό που όλοι θέλουμε βαθιά μέσα μας, αλλά και όλοι φοβόμαστε υπερβολικά. Η αγάπη είναι η πιο γαλήνια κατάσταση της συνείδησης που μπορεί να έχει κάποιος, όμως και η πιο τρομακτική. Η αγάπη είναι θεραπευτική, αλλά μπορεί να είναι και οδυνηρή.

Ο φόβος να αγαπήσουμε

Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλάνε για αγάπη, αλλά πολλοί από αυτούς δεν είναι στοργικοί ούτε πρόθυμοι να αγαπήσουν. Την αγάπη την θέλουν όλοι, αλλά μόνο λίγοι τολμάνε να έρθουν έστω και κοντά της.

Η αγάπη φαίνεται απειλητική στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων. Γιατί; Επειδή η αγάπη είναι, κατά μία έννοια, θάνατος. Ο θάνατος του Εγώ. Να αγαπάς, σημαίνει να αφήνεσαι, να αφήνεις την αίσθηση του εαυτού και να χάνεσαι μέσα στην αγκαλιά του αγαπημένου. Σημαίνει να διαλύεις τα όρια μεταξύ του Εγώ και του Εσύ. Αυτό ωστόσο, είναι κάτι επικίνδυνο για να κάνουμε. Από την οπτική του Εγώ. Για το Εγώ, η αγάπη είναι κακιά και συνεπώς κάτι που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο.

Το Εγώ έχει μια ταυτότητα που πήρε πολύ καιρό για να χτιστεί και τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό για το Εγώ όσο να του πάρουν μακριά από αυτό την ταυτότητά του. Αν του την πάρουνε μακριά τότε το Εγώ θα σταματήσει να υπάρχει. Συνεπώς το Εγώ κάνει τα πάντα για να καθησυχάσει τον εαυτό του για την ταυτότητά του. Προσπαθεί να κάνει γνωστή την παρουσία του όλη την ώρα και ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι με το να προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ του ιδίου και των άλλων. Για το Εγώ ο κόσμος είναι γεμάτος με πολλά Εγώ  και τα πολλά Εγώ είναι διαχωρισμένα το ένα από το άλλο. Το Εγώ πιστεύει ότι υπάρχει ένα μεγάλο τείχος μεταξύ εμένα και εσένα που μας διαχωρίζει.

Σε στιγμές αγάπης, το τεχνητό τείχος μεταξύ του εαυτού και του άλλου, σπάει και η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού αρχίζει να ξεθωριάζει. Το Εγώ λιώνει στην παρουσία της αγάπης. Τα δύο πρόσωπα που αγαπιούνται ενώνονται σε μία μοναδική συνείδηση. Το Εγώ φοβάται μέχρι θανάτου γιατί νιώθει την καυτή παρουσία της αγάπης, και στην προσπάθειά του να ξεφύγει από αυτήν, φωνάζει δυνατά σε εσάς, προσπαθώντας να σας απομακρύνει από την αγάπη και να σας πείσει να μη φύγετε από αυτό.

Αφήστε την αγάπη να σας σκοτώσει

Ασχέτως του τι σας λέει το Εγώ σας, μην του δίνετε σημασία. Ή πείτε του να το βουλώσει και προσφέρετε τον εαυτό σας στη φωτιά της αγάπης. Παραδοθείτε σε αυτήν ολοκληρωτικά. Αφήστε την αγάπη να γίνει ο αφέντης και εσείς ο υπηρέτης της. Αφήστε την να σας καταστρέψει ολοκληρωτικά.

See Also

Πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στη ζωή από το να πεθαίνουμε…..από αγάπη. Είναι ένας γλυκός θάνατος και μόλις πεθάνετε ως Εγώ, θα ξαναγεννηθείτε ως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Και τότε η ζωή σας θα μεταμορφωθεί τελείως.

Όταν νιώσετε το άγγιγμα της αγάπης, δεν θα είστε οι ίδιοι ξανά. Δεν θα νιώθετε μικροί, μόνοι και φοβισμένοι. Θα νιώθετε πολύ καλύτερα απ’ ότι έχετε νιώσει στο παρελθόν. Θα είστε πιο ζωντανοί από ποτέ. Θα ευθυγραμμιστείτε με την ειρήνη  και την γαλήνη και τίποτα δε θα είναι ικανό να χαλάσει την εσωτερική σας ηρεμία.

Τι περιμένετε λοιπόν; Πέστε στις φλόγες της αγάπης!

Πηγή

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top