Υπάρχουν οι φίλοι της ψυχής σου, κι ο υπόλοιπος κόσμος..

Γράφει η Λιάνα Ζαφειράτου

Φίλος είναι ο άνθρωπος που είναι εκεί και στα καλά και στα κακά σου. Είναι αυτός που σε έχει δει στις μαύρες σου και έχει πάρει το….βίντσι για να σε σηκώσει και δεν βρει βίντσι θα βρει άλλο τρόπο να σε σηκώσει και να σου συμπαρασταθεί.

Φίλος είναι αυτός που σε έχει δει στα πατώματα, του είπες δεν μπορώ να σηκωθώ τώρα και κάθισε δίπλα σου λέγοντας δεν πειράζει ας ξεκουραστούμε λίγο και σηκωνόμαστε μετά. Αλλά όταν έρθει εκείνο το μετά θα κάνει τα πάντα για να σηκωθείς.

Φίλος είναι αυτός που του λες δεν βγαίνει η εργασία του πανεπιστημίου, δεν αντέχω άλλο (για πολλοστή φορά…!!!) σου απαντάει ναι καλά εντάξει έτσι λες πάντα, αλλά το βλέπεις στα μάτια του ότι μοιράζεται την αγωνία σου. Απλά προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους σου. Επίσης είναι ο ίδιος που ρωτάει πιο συχνά από όλους πότε θα βγουν τα αποτελέσματα; Όλα καλά; Και όταν βγαίνουν τα ρημάδια τα αποτελέσματα ακούς αυτό το «Δόξα το Θεό» που βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς του (ίσως και από πιο βαθιά!).

Φίλος είναι αυτός που όταν έχασες τον πατέρα σου άφησε κυριολεκτικά δουλειά και οικογένεια στον αυτόματο και έκανε και 80 χιλιόμετρα για να είναι δίπλα σου.

Φίλος είναι αυτός που αφήνει ακόμα την οικογένεια και τα ήσυχα βράδια του προκειμένου να γίνουν καλύτερα τα δικά σου.

Φίλος είναι αυτός που βλέπει τα στραβά σου (τα οποία είναι αρκετά και το ξέρεις) και στα χώνει για αυτά όταν το παρακάνεις αλλά σε δέχεται έτσι όπως είσαι και σ αγαπάει ακριβώς για αυτό που είσαι. Ακόμα περισσότερο δε,  παλεύει με εσένα ή/και κόντρα σε σένα για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου τις περισσότερες δε φορές παλεύει πιο λυσσαλέα ακόμα και από σένα.

Φίλος είναι αυτός που σηκώνεις το τηλέφωνο λέτε καλημέρα και από τον τρόπο που θα το πεις σου απαντάει οκ πες τι πάθαμε τώρα για να δούμε πως θα το φτιάξουμε. Επίσης αν απαντήσεις τίποτα θα γελάσει και αν επιμείνεις θα τσαντιστεί και θα σε βρίσει (δίκιο έχει!).

See Also

Φίλος είναι αυτός που θα καταφέρει να είναι δίπλα σου ακόμα και αν δεν μπορεί να το κάνει ως φυσική παρουσία (υπάρχει τρόπος για όλα και το ξέρεις). Είναι αυτός που θα σε βγάλει από μια δύσκολή θέση ακόμα και αν είναι ταπί (που πιο ταπί δεν γίνεται) μοιράζοντας μαζί σου ότι έχει για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη εκείνη τη στιγμή.

Φίλος είναι αυτός που έχει δει τη σκοτεινή πλευρά σου, τη μαύρη και άραχνη και έχει καταφέρει και να την αποδεχτεί αλλά  και να την φωτίσει.

Φίλος είναι όλα τα παραπάνω ή αν είσαι τυχερός όπως εγώ όλοι οι παραπάνω. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος που γνωρίζεις είναι απλά γνωστοί. Είναι απλά άνθρωποι για να γεμίζεις τον άδειο χρόνο σου και τις άδειες καρέκλες σου. Έτυχε και το έφερε η ρόδα της ζωής και γνωριστήκατε.

Μόνο που εγώ μεγάλωσα πια και δεν έχω πια ούτε άδειες καρέκλες, ούτε άδειο χρόνο για να σπαταλήσω. Απλά τα πράγματα υπάρχουν οι άνθρωποί μου και ο υπόλοιπος κόσμος. Τι λέτε παιδιά πάμε μαζί για άλλη μια γύρα στη ρόδα της ζωής;

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top