Η αγάπη και η αποδοχή χτίζουν την αυτοπεποίθηση

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

Αρχικά, θα σας μιλήσω για μένα και το ζιζάνιο της κατωτερότητας που είχε κολλήσει πάνω μου χρόνια τώρα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν ένα παιδί γεμάτο κόμπλεξ. Χαμηλή αυτοπεποίθηση, κατεβασμένοι ώμοι, σκυφτό κεφάλι και αρνητική σκέψη. Τίποτα από όσα έκανα δεν μου φαινόταν σημαντικό, τίποτα από ότι φορούσα δεν μου άρεσε πάνω μου, όλοι οι άντρες ήταν «πολύ ωραίοι» για μένα, όλες οι σχέσεις ακατόρθωτες.

Δεν συνειδητοποιούσα το πρόβλημα και έτσι δεν μπορούσα να το διορθώσω. Σύγκρινα τον εαυτό μου με τις φίλες μου με αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς χαμένη. Και όταν κάποιος άντρας με πλησίαζε, τον απομάκρυνα από φόβο μην με παρατήσει για μια άλλη καλύτερη ή από δυσπιστία. Ξέρετε εκείνη την δυσπιστία που σου λέει ο ίδιος σου ο εαυτός «αποκλείεται να του αρέσεις, κάτι άλλο θέλει από σένα». Ένα μαρτύριο λοιπόν και μια συνεχόμενη μάχη με τον εαυτό σου στην πιο ευαίσθητη ηλικία.

Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Ότι και αυτοί με τους οποίους με σύγκρινα έχουν τα αρνητικά τους που μπορεί να μην έχω εγώ. Με είχε πιάσει αυτή η τάση, που οδηγεί πολλούς ανθρώπους να θέλουν να είναι τέλειοι και καλύτεροι από όλους, γιατί μόνο έτσι πιστεύουν ότι αξίζουν. Λάθος σκέψη, αγαπημένοι μου! Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο! Δεν θα κερδίσετε ποτέ! Πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από σένα.

Αγαπήστε τον εαυτό σας, αποφύγετε τις συγκρίσεις, κοιτάξτε μέσα σας και παρατηρήστε πως ήσασταν και πως είστε. Η εξέλιξη βοηθάει στην αγάπη μας για τον εαυτό μας ενώ μαζί με την προσπάθεια να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, μας γεμίζει με εκείνη την εσωτερική δύναμη που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε τουβλάκι τουβλάκι τον πύργο της αυτοπεποίθησης μας.

Γυμναστείτε! Δημιουργήστε! Παρατηρήστε! Πιστέψτε! Ακούστε! Γευτείτε!

See Also

Ρήματα, πράξεις, συναισθήματα που θα σε οδηγήσουν σε κείνη την μαγεία που λέγεται «αποδοχή» και «αγάπη» για σένα!

Δεν είναι εύκολο, άλλα αξίζει την προσπάθεια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση από μόνος του. Θέλει προσπάθεια και κόπο, όπως κάθε τι στην ζωή μας. Πάρτε το απόφαση, θέστε το σαν προτεραιότητα και

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top