Η αγάπη θέλει πάντα δύο, αλλιώς είναι μισή

Γράφει η Ελένη Τσακίρη

Σήμερα λέω να μιλήσουμε για ρήματα. Όχι ,δεν αποφάσισα να σας μυήσω ή να σας θυμίσω την γραμματική.  Απλά διάλεξα τον τρόπο αυτό, για να τονίσω την μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα ρήματα «ενεργώ» και «λαμβάνω». Τι λέτε; Ξεκινάμε; Πάμε λοιπόν..

Πόση και ποια η διαφορά ανάμεσα στο αγαπάω και το αγαπιέμαι άραγε ; Μη βιαστείς, σκέψου καλά. Και ναι, είναι ερώτηση παγίδα.  Κρύβει πολλά μέσα της. Σημαντικά, ουσιώδη και πολύπλοκα.

«Αγάπα δίχως να περιμένεις ανταπόκριση, επειδή το θες και το νιώθεις», έχεις ακούσει σίγουρα.  Σωστό εν μέρει.  Αλλά είναι αρκετό άραγε; Και για πόσο; Η ισορροπία διατηρείται με δύο μέρη. Πότε δεν μπορεί να συντηρηθεί με ένα.  Να ξεκινήσει με ένα μπορεί, να συνεχίσει να υφίσταται με διάρκεια και συνοχή όμως σίγουρα όχι.

Να μην αγαπάμε λοιπόν, θα αναρωτηθείς; Να αγαπάμε φυσικά. Με όλη μας την ψυχή και την δύναμη, ναι. Όχι όμως μονόπλευρα.  Εκτός από το να αγαπάς, εξίσου σημαντικό και απαραίτητο είναι να αγαπιέσαι. Να σε αγαπούν και να σε νοιάζονται, αλλιώς ο,τιδήποτε είναι μισό και δημιουργεί πληγές και απωθημένα.

Αν δεν στηριζόσουν στα δύο σου πόδια, θα μπορούσες να περπατήσεις; Να διασχίσεις χιλιόμετρα και δρόμους; Γιατί λοιπόν επιμένουμε τόσο πολύ σε μισά και ανέφικτα; Ίσως από εγωισμό και πείσμα, ότι θα τα κάνουμε εμείς να γίνουν όπως θέλουμε και ονειρευόμαστε. Ίσως από φόβο,ότι θα μείνουμε στο τέλος μόνοι, ενώ στην ουσία και πάλι μόνοι είμαστε. Ίσως πάλι από χαμηλή αυτοεκτίμηση, ότι δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας. Ίσως και από απογοήτευση με όλα αυτά που έχουμε βιώσει και βλέπουμε, συμβιβαζόμαστε, νομίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι άλλο παρακάτω, ή πως όλα είναι ίδια, δεν κάνει τίποτα την διαφορά.

See Also

Και όμως… Είναι όλα ίδια; Ή μήπως εμείς τα βλέπουμε έτσι; Μήπως επιλέξαμε την ευκολία της μισής λύσης κάθε φορά; Γιατί ναι, όλοι μας βρεθήκαμε κάποτε στην θέση του να αγαπάμε μόνο εμείς, άλλα και στο να μας αγαπούν μόνο.  Σκέψου λοιπόν…

Δίχως αμοιβαιότητα δεν υπάρχει διάρκεια στην αγάπη.
Για να σε αγαπώ, έχω ανάγκη να με αγαπάς.
Για να με αγαπάς, χρειάζεσαι να σε αγαπώ.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top