Μη γελιέσαι, παίζοντας με τα αισθήματα του άλλου, μάγκας δεν θα γίνεις ποτέ.

Γράφει η Γεώρα

Ζούμε σε μία κωλοκοινωνία. Ναι μην παραξενεύεσαι! Το ξέρεις άλλωστε, δεν περίμενες εμένα για να σου το πω, για να στο διευκρινίσω. Άλλαξαν οι άνθρωποι, οι αξίες τους και ο σεβασμός τους προς τους ίδιους.
Πραγματικά ζούμε σε μία εποχή που φοβάσαι να ανοιχτείς συναισθηματικά γιατί το ενενήντα τις εκατό ο άλλος ή η άλλη δεν θα εκτιμήσει τα όσα θα του πεις και θα νιώσεις για εκείνον!
Ζούμε σε μία εποχή που είναι μαγκιά και θεωρείται βαρύ αρσενικό εκείνος που θα πηδήξει τρεις ή και παραπάνω το ίδιο βράδυ. Και ναι αυτή είναι η σωστή λέξη που ταιριάζει εδώ. Αυτή του πηδάω. Γιατί δεν υπάρχει συναίσθημα, στοργή, αγάπη, νοιάξιμο! Δεν υπάρχει έρωτας. Υπάρχει μόνο το προσωπικό αίσθημα της ικανοποίησης. Μιας ικανοποίησης που μετά από λίγο σκάει σαν μπαλόνι από τον αρκετό αέρα που πήρε και καταλήγει πάλι στο κενό το άτομο.
Ώπα ρε φίλε ποιος σου είπε εσένα ότι είσαι μάγκας αν παίζεις με τα συναισθήματα των γυναικών ; Ποιός σου είπε πως έτσι κάνουν οι άνδρες; Κορόιδο! Και εσύ και όσοι το πιστεύουν. Έτσι νομίζετε πως τιμάτε τα παντελόνια σας ; Με τις ξεπέτες, τα ψέματα, το κέρατο, την υποκρισία και την ασέβεια ; Και εσείς όλα αυτά τα πιστέψατε. Νομίζετε πως κατοχυρώσατε τον τίτλο του στιβαρού άνδρα. Τον τίτλο του “μαλάκα” μπορεί και αυτός ίσως σας πέφτει και πολύς!
Και από την άλλη έχουμε τις γυναίκες που κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν υπάρχει σεβασμός προς το σώμα τους, προς τον εαυτό τους, προς τις ίδιες. Αλλάζουν τους άνδρες σαν τα πουκάμισα και δεν φτάνει μόνο αυτό χαίρονται κι’όλας λες και έκαναν καμιά σπουδαία πράξη. Η γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Χάθηκαν όλα. Την πάρτη μας μόνο και ο άλλος δεν μας νοιάζει, ας πάει να πνιγεί μετά. Και καλώς αν βρεις τον ίδιο κενό άνθρωπο με εσένα. Καλώς αν βρεις κάποιον ή κάποια που το μόνο που θέλει είναι να περάσει καλά και τέλος. Το θέμα είναι να μην βρεις κάποιον ή κάποια που να έχει συναισθήματα αν είσαι τόσο κενός άνθρωπος.
Ναι υπάρχουν και εκείνα τα άτομα που πάνε κόντρα σε όλο αυτό που επικρατεί στις μέρες μας! Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες με όλη την σημασία της λέξης που σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό, δεν τον πουλάνε από εδώ και από εκεί, για ‘ψύλλου πήδημα’ δηλαδή, δεν θα υποκύψουν στο κάθε καμάκι του κάθε γελοίου που θέλει να περάσει απλά την ώρα του και στην κάθε πικραμένη που την έχει δει γκόμενα και πως μετράει.
Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό σέβονται και το άτομο που έχουν απέναντί τους. Που είναι επιλεκτικοί και δεν παζαρεύονται και ούτε κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στις αξίες τους! Υπάρχουν και εκείνα τα άτομα που είναι το ‘φως’ εκείνο, πως η κοινωνία μας μπορεί ακόμα να ελπίζει πως τα πράγματα θα αλλάξουν και πως δεν χάθηκαν όλα!
Σε εσένα μιλάω, ναι σε εσένα, που παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω σου εσύ συνεχίζεις να είσαι κύριος και κυρία, να συνεχίσεις να είσαι και να μην σε νοιάζει τι σου λένε! Να ξέρεις πως αργά ή γρήγορα θα βρεις άτομα που σου μοιάζουν! Να συνεχίσεις να είσαι το πραγματικό αρσενικό και το αληθινό θηλυκό!
Γιατί αρσενικό είναι εκείνο που έμαθε να σέβεται την γυναίκα που έχει στο πλάι του, που θα την προστατέψει και δεν θα κοιτάξει να την ρίξει στο κρεβάτι με την πρώτη ευκαιρία, αλλά θα της αφήσει τον χρόνο και το χώρο που χρειάζεται!
Γιατί θηλυκό είναι εκείνη που δεν θα κοιτάει από εδώ και από εκεί τον καθένα όταν συνοδεύεται, εκείνη που σέβεται το άτομο που έχει δίπλα της -όπως τον ίδιο της τον εαυτό- και που τον αγαπάει αληθινά!
Σε εσένα λοιπόν που παρά την τάση που επικρατεί συνεχίζεις να είσαι αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος, συνέχισε να είσαι! Να είσαι αληθινός, με συναισθήματα και μην φοβάσαι τίποτα, θα βρεις αυτό που σου αξίζει, αυτό που σου ταιριάζει, δηλαδή έναν αληθινό άνθρωπο σαν και εσένα!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top