Τον άνθρωπο που σε καταλαβαίνει και σε νιώθει, να τον κρατάς με κάθε τρόπο στη ζωή σου.

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Να έχεις ενσυναίσθηση φίλε μου. Να έρχεσαι στην θέση του άλλου. Μεγάλη κουβέντα! Είμαι ερωτευμένος/η θα σου πουν οι περισσότεροι/ες.
Πόσοι όμως καταλαβαίνουν ειλικρινά τον σύντροφό τους;
Πόσοι σκέφτονται ειλικρινά τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους;

Οι άνθρωποι σήμερα είναι μπερδεμένοι. Θέλουν να συναναστρέφονται τους άλλους με τον δικό τους τρόπο. Αφού κάτι που κάνουν είναι εντάξει με τη συνείδησή τους, το θεωρούν απολύτως λογικό και εφαρμόσιμο. “Παράλογο; Δεν απαντά κανείς, αρα λογικό” όπως έλεγε στους δέκα μικρούς Μήτσους, ο Λάκης Λαζόπουλος!

Βλέπουμε σχέσεις που διαλύονται γιατί οι άνθρωποι εμμένουν στα “θέλω” τους και δεν κάνουν βήμα πίσω.

Γιατί το να έρθεις στην θέση του άλλου και να υποχωρήσεις (όταν πρέπει) απαιτεί αυτή την περιβόητη ενσυναίσθηση. Συνήθως ένας από τους δύο στη σχέση έχει την ενσυναίσθηση. Αυτός είναι που βασανίζεται περισσότερο, γιατί βλέπει ότι η άλλη πλευρά μπορεί να “κοιμάται τον ύπνο του δικαίου”, κυρίως δε, να μην καταλαβαίνει τι κάνει! Εκεί λοιπόν πρέπει να διαλέξει.

Να συνεχίσει να προσπαθεί ή να “γυρίσει το κουμπάκι” της ενσυναίσθησης και να γίνει λίγο πιο “αναίσθητος”;

Τον άνθρωπο που σε καταλαβαίνει και που έρχεται στη θέση σου, πρέπει με κάθε τρόπο να τον κρατάς στη ζωή σου. Δεν πρέπει με τίποτα να τον χάσεις. Μπορεί πολλές φορές, να σε καταλαβαίνει καλύτερα και από τον εαυτό σου και για το λόγο αυτό να σε δικαιολογεί .

Αλλά μην κάνεις το λάθος και τον πληγώσεις, γιατί τότε θα τον χάσεις για πάντα. Επειδή η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές, αυτό που σήμερα αγνοείς, αύριο μπορεί να το θέλεις και να μην το έχεις.

Τότε θα θυμηθείς αυτόν τον άνθρωπο που κάποτε δεν καταλάβαινες και θα εύχεσαι να ήταν δίπλα σου , αλλά δυστυχώς θα έχει πετάξει το πουλί.

See Also

Σαν να έχεις χάσει ένα ακριβό διαμάντι και μετά καταλαβαίνεις την αξία του.

Αν ποτέ λοιπόν στην ζωή σας, συναντήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο κρατήστε τον σφικτά, μην σας φύγει και δώστε του αγάπη.

Είναι ευλογία να σε καταλαβαίνουν, αλλά αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν το αναγνωρίζετε και εσείς!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top