Blog

Γράφει η Κατερίνα Κυπρίου

Κι εκεί που λες ότι η ζωή σου είναι μονότονη και βαρετή γιατί το μόνο που κάνεις είναι δουλειά – σπίτι σπίτι – δουλειά, άντε να βγεις και με την παρέα σου ένα Σαββατόβραδο να πιείς ένα ποτάκι, σου σκάει ξαφνικά ο λεβέντης και καραμπουζουκλής απ΄τη γωνία!
Και αρχίζει το παιχνιδάκι του τύπου ”εγώ είμαι ειλικρινής και αυτό που δείχνω αυτό είμαι” και ”εγώ να ξέρεις δεν είμαι σαν τους άλλους” και ”εγώ είμαι άντρας με Α κεφαλαίο” και εγώ τη γυναίκα την τιμάω” και “εγώ δεν κάνω μαλακίες με άλλες” και ”εγώ είμαι άντρας παλαιάς κοπής” (πάντα με Α κεφαλαίο)

Κι εσύ αρχίζεις να πιστεύεις ότι επιτέλους η θεά τύχη σου χαμογέλασε γαμώτο! Γιατί η προηγούμενη σχέση σου σε πλήγωσε. Τί σε πλήγωσε, που σε γονάτισε στην κυριολεξία! Και αφού πήρες τη ριμάδα την απόφαση και τον έστειλες εκεί που έπρεπε και αφού πόνεσες και τον έκλαψες και αφού απογοητεύτηκες και έβρισες όλο τον αντρικό πληθυσμό, επιτέλους βρήκες κάποιον που αρχίζει να σου τραβά το ενδιαφέρον!

Μιας και έμεινες αρκετό καιρό μόνη σου, καιρός είναι πια να αρχίσεις και πάλι να ζεις! Είσαι κι εσύ ειλικρινής, είσαι πιστή, είσαι κι εσύ αυτό που δείχνεις, δεν είσαι σαν τις άλλες και Ω! τι σύμπτωση! Είσαι κι εσύ γυναίκα με Γ κεφαλαίο! Και αφού όλα δείχνουν ότι ταιριάζεις μ’ αυτόν τον άντρα (με Α κεφαλαίο πάντα) αποφασίζεις και να ενδώσεις, καθότι δεν βρίσκονται εύκολα τέτοιοι λεβέντες!

Αρχίζουν λοιπόν τα ρομαντικά ραντεβουδάκια και τα μεγάλα λογάκια που όλο και πληθαίνουν κι εσύ νιώθεις μια μικρή Θεά! Ναι ρε συ, είσαι τελικά πολύ τυχερή που συνάντησες αυτόν τον τύπο! Αρχίζεις να χαμογελάς, να ονειρεύεσαι ξανά και να αισθάνεσαι και πάλι γυναίκα! Γιατί ξέχασα να σου πω ότι μετά από κάποια ραντεβουδάκια, του έδωσες και το κορμάκι σου μωρέ, γιατί ο λεβέντης σε ήθελε τόσο, που δεν μπορούσε να σου αντισταθεί βρε μωρό του. Αλλά κι εσύ το είχες ανάγκη για να λέμε και του στραβού το δίκιο έτσι;

Δεν σε πίεσε, απλά σε έπεισε κατάλαβες; Και το ευχαριστήθηκες ρε γαμώτο, καθότι ο λεβέντης είναι και λίγο όμορφος, λίγο μπρατσαράς και πολύ, μα πολύ έμπειρος, αφού το έχει σπουδάσει λέμε το σπορ! Κι ενώ εσύ ζεις στα ουράνια, ξαφνικά ο άντρας (με Α κεφαλαίο είπαμε), αρχίζει να ακυρώνει τα όχι και τόσο ρομαντικά πια ραντεβουδάκια και τον έχεις πνίξει και λίγο και αυτός που ήταν για καιρό μόνος του (έτσι σου είχε πει), δεν έχει συνηθίσει έτσι και θέλει και λίγο χρόνο με τους φίλους του και έχει και κάτι προβλήματα με τη δουλειά που τον απασχολούν και νιώθει και λίγο εγκλωβισμένος όταν του γκρινιάζεις που δεν βρίσκει αρκετό χρόνο για σας και στο τέλος σου φυλάει και την έκπληξη ότι θέλει και λίγο χρόνο για να σκεφτεί ο άνθρωπος, που πάει η σχέση σας, κατάλαβες;

Κι εσύ; Εσύ νιώθεις ξαφνικά μαλάκας!
Όχι κορίτσι μου δεν είσαι εσύ ο μαλάκας. Αυτός είναι, που σου συστήθηκε ειλικρινής ενώ δεν ξέρει καν τι σημαίνει αυτή η λέξη! Σου δήλωσε ότι είναι αυθεντικός αλλά είναι απ’ αυτούς που αλλάζουν την ετικέτα σε ένα ρούχο και νομίζουν πως έτσι γίνεται γνήσιο! Σου παρουσιάστηκε διαφορετικός, γιατί ο κομπλεξικός πάντα υποβιβάζει τους άλλους, προκειμένου να κρύψει τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειές του! Σου είπε πως είναι πιστός αλλά ο άντρας που είναι πιστός δεν σου το λέει. σου το αποδεικνύει με τις πράξεις του!

Άκου τώρα και το πιο σημαντικό!
Ο άντρας παλαιάς κοπής, ο άντρας με Α κεφαλαίο, δεν συστήνεται ποτέ έτσι! Είναι αυτός που ξέρει να τιμά τη γυναίκα που έχει πλάι του! Αυτός που δεν λέει μεγάλα λόγια γιατί πιστεύει στις πράξεις! Αυτός που ξέρει ακριβώς πώς να σε κάνει ευτυχισμένη! Αυτός που τιμά τον έρωτα και την αγάπη αλλά δεν την επιδεικνύει, μόνο στη δείχνει καθημερινά! Αυτός που δεν σε παραμυθιάζει γιατί δεν ξέρει από παραμύθια! Αυτός που μπορεί να μη σε πει “μωρό μου”, αλλά θα στο φωνάζει κάθε ώρα και στιγμή με ένα του χάδι, μια ζεστή αγκαλιά! Είναι εκείνος που όταν σε δει να λυγίζεις, θα σε κοιτάξει βαθιά στα μάτια και θα εννοεί “είμαι εδώ για σένα”!

Θα μπορούσα να σου μιλάω για ώρες και να σου εξηγώ ποιος είναι ο άντρας, κορίτσι μου αλλά εσύ ξέρεις. Αυτός που δεν ξέρει, είναι ο μαλάκας που γνώρισες και όλοι οι όμοιοί του που τολμούν να δηλώνουν άντρες, ακυρώνοντας έτσι και τους άλλους, τους σωστούς! Αλλά και κάποιες γυναίκες κάνουν το ίδιο έχω να σου πω. Κι εγώ που είμαι γυναίκα, ντρέπομαι για λογαριασμό τους και θυμώνω! Γιατί μαζί μ΄ αυτές παίρνει η μπάλα και τις υπόλοιπες κατάλαβες; Όσο για σένα, κόψε λάσπη κοπελιά! Ξεκίνα να τρέχεις μακριά απ’ το ρεμάλι σου λέω και μην ψάχνεις για τον αυθεντικό άντρα, θα σε βρει αυτός, γιατί ξέρει που να σε ψάξει!

Ο άντρας κορίτσι μου θα σε ξεχωρίσει ακόμα κι αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε εκατοντάδες γυναίκες σου λέω.
Και τώρα που έφαγες στη μάπα ακόμα ένα αντράκι, μάθε να τον ξεχωρίζεις κι εσύ φιλενάδα! Μάθε κι εσύ να τον τιμάς και να τον σέβεσαι!

Δείξ’ του κι εσύ ότι του αξίζεις!
Και κάτι τελευταίο..
Την επόμενη φορά που κάποιος σου συστηθεί άντρας με Α κεφαλαίο και σε ποδοπατήσει, απλά δείξ’ του πως φέρονται οι γυναίκες με Γ κεφαλαίο!