Θέλει μαγκιά να αφυπνίσεις την θηλυκότητα της γυναίκας

Γράφει η Μαρία Κουγιουμτζόγλου

Γυναίκα… ταυτόσημο της γέννησης, της μητρότητας, της τρυφερότητας, της αγκαλιάς, του έρωτα και της αγάπης. Ταυτόσημο της ίδιας της ζωής! Ένα δώρο, μια τιμή και μια ευλογία της φύσης.
Μια ιδιότητα προικισμένη με χάρη και φινέτσα, δύναμη κι ευαισθησία, υπομονή και αρμονία, ομορφιά και καλαισθησία.
Μια ιδιότητα με χίλιους ρόλους και αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, τη «θηλυκότητα».
Το σήμα κατατεθέν της γυναικείας φύσης και υπόστασης, που χαρακτηρίζει μια γυναίκα και την ακολουθεί σα σκιά, απ’ τη στιγμή που γεννιέται κι αντικρίζει τον κόσμο για πρώτη φορά.

Μια έννοια που δίνει σε μια γυναίκα, το δικαίωμα της φιλαρέσκειας δίχως έπαρση, στο βαθμό που δεν αγγίζει τη γελοιότητα και την υπερβολή.

Μια ιδιότητα που καλλιεργεί την τέχνη της σαγήνης που γοητεύει, μα δεν κοροϊδεύει, του μυστηρίου που εξιτάρει, μα δεν υποτιμά, του μυστικού που ξυπνά την περιέργειά, μα δεν ψεύδεται και δεν παραπλανεί.

Μια τέχνη που δίνει στη γυναίκα την ασάφεια του μυστηρίου, που αποπνέει πρόκληση, στο μέτρο που γίνεται σπίθα για ν’ ανάψει τη φωτιά της ζεστασιάς και της θαλπωρής.
Μια αστείρευτη πηγή ζωής, κρυμμένη περίτεχνα πίσω από κόκκινο κραγιόν, πυκνές βλεφαρίδες κι ένα βαθύ και υγρό βλέμμα, που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και που γεννά προσδοκία, ηδονή, πόθο, πάθος, πληρότητα και ολοκλήρωση.
Μια γνώση μυστική, που καλλιεργεί σε μια γυναίκα, το αλάνθαστο ένστικτο που προστατεύει τη γυναικεία φύση της από παγίδες και που της δίνει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, του να μη σπαταλιέται σε ανόητα παζάρια, εκπτώσεις, φτηνά τεχνάσματα και καταστάσεις που δεν την τιμούν και δεν της δίνουν την αξία και τη θέση που της πρέπει και της αναλογεί.

See Also

Μία έννοια που εμπεριέχει το δικαίωμα της άρνησης και την επιλογή, του να προσφέρεται ως πολύτιμο δώρο μόνο σε όποιον την αφυπνίζει, την εξυψώνει, τη διεκδικεί, την πολιορκεί και καταφέρνει να την κερδίσει.

Ένα έμφυτο χάρισμα, που ένας γνήσιος αρσενικός, με συναίσθηση του ρόλου του, θα μπορέσει να διακρίνει, να ξεχωρίσει, ν’ αποδεχτεί και να σεβαστεί.
Μια ιδιότητα που ένας γνήσιος αρσενικός, δεν θα υποτιμήσει, αλλά θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά, να εκτιμήσει και να τιμήσει ανάλογα, δίνοντας το ερέθισμα που θα της ξυπνήσει την επιθυμία να χαρίσει τον εαυτό της, μ’ εκείνο τον μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο που μόνο μια γυναίκα ξέρει και μπορεί.
«Θηλυκότητα»… Μια τέχνη, μια πηγαία και έμφυτη γυναικεία δύναμη, που ένα γνήσιος αρσενικός με συναίσθηση του ρόλου του, θα γοητευτεί, θα θαυμάσει, θα υποκλιθεί, θα αφυπνίσει και τέλος θα καρπωθεί, αντιμετωπίζοντάς τη σαν πρόκληση, σαν έπαθλο, σα θησαυρό, με πλήρη επίγνωση πως εκεί μέσα θα βρει την ίδια τη ζωή, την ουσία και το νόημά της…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top