Η απόσταση ξέρει πάντα τι κάνει στον έρωτα

Γράφει η Θεανώ Διολή

Έφυγε. Έπρεπε να φύγει, οι απαιτήσεις της δουλειάς βλέπεις. Και τώρα πότε θα τον ξαναδείς, πότε θα τον αγκαλιάσεις, πότε θα νιώσεις το φιλί του και το ζεστό του σώμα πάνω στο δικό σου; Κι αρχίζουν οι σκέψεις να τυρρανάνε το μυαλό σου. Κι  αν με ξεχάσει, κι αν γνωρίσει εκεί κάποια άλλη κι αν..κι αν…κι αν…κι αρχίζεις και λυσσάς πάνω από το τηλέφωνο και το κοιτάς και σε κοιτάει και δεν χτυπάει και δεν στέλνει μήνυμα και όλοι φόβοι σου θεριά που ζωντανεύουν άλλα μόνο μέσα στο μυαλό σου τελικά!

Ηρέμησε, η απόσταση από μόνη της δεν χαλάει καμία σχέση. Τις σχέσεις τις χαλάμε οι άνθρωποι – ειδικά εμείς οι γυναίκες – επειδή μπαίνουμε στο τρυπάκι να σκεφτόμαστε μόνο αρνητικά και να φτιάχνουμε σενάρια και μάλιστα όλα καταστροφικά κι αρχίζουμε τα μούτρα, τη γκρίνια και όλα τα παιδιάστικα καμώματα έτσι με το “μήπως;” και το “λες;”. Λοιπόν μάζεψε το μυαλό σου και σκέψου λογικά.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Έφυγε γιατί το απαιτούσε η δουλειά του και δεν είχε επιλογή. Δεν πήγε διακοπές, δεν πήγε με κάποιο φίλο του ταξίδι αναψυχής. Πήγε για δουλειά άρα εκεί που είναι θα νιώθει πιεσμένος και αγχωμένος. Ούτε και γι αυτόν λοιπόν είναι το καλύτερό  του αφού άφησε το σπίτι του, τους φίλους του, εσένα, ναι εσένα και πήγε εκεί μόνος του να πήζει στη δουλειά.

Ναι φυσικά και μπορεί να γνωρίσει καινούριο κόσμο και σίγουρα θα βγει και για ποτό, αλλά και εσύ το ίδιο δε θα κάνεις εδώ που είσαι; ή το ίδιο δεν θα έκανες αν ήσουν στη θέση του; Σίγουρα δεν θα έμενες κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο να κλαις τη μοίρα σου. Αυτό δε σημαίνει πως θα ξέχναγες τον άνθρωπο με τον οποίον έχεις σχέση, θα τον ξέχναγες; όχι, άρα ούτε και αυτός. Σε σκέφτεται, σε θέλει και του λείπεις, πολύ περισσότερο απ΄ όσο νομίζεις!

Μα δεν σε έχει πάρει δύο μέρες ούτε ένα τηλέφωνο, ούτε ένα  μήνυμα δε σου έχει στείλει. Οκ, γιατί δεν τον παίρνεις εσύ; γιατί δεν του στέλνεις μήνυμα εσύ; Μπορεί ξέρεις και αυτός εκεί που είναι να έχει ακριβώς την ίδια αγωνία με εσένα και να σκέφτεται ότι δεν τον πήρες τηλέφωνο, ότι δεν του έστειλες μήνυμα γιατί τον ξέχασες, γιατί είσαι με κάποιον άλλον. Είσαι; Όχι, δεν είσαι. Μαζί του είσαι και ας είναι μακριά. Και αυτός μαζί σου είναι και ας είσαι μακριά.

Η απόσταση γλυκιά μου στο ξαναλέω, δε δημιουργεί αμνησία, δε χαλάει σχέσεις, δεν χωρίζει ανθρώπους, ψυχές, μυαλά, μόνο σώματα κ παρουσίες φυσικές κ αυτές για λίγο και προσωρινά.  Τις σχέσεις τις χαλάμε εμείς οι άνθρωποι, ο εγωισμός μας και η ανασφάλειά μας.

Η απόσταση από μόνη της κανένα κακό δεν κάνει. Απλά η απόσταση  έχει την μοναδική ιδιότητα να κάνει πιο έντονα τα συναισθήματα, όλα τα συναισθήματα και κυρίως (δυστυχώς) τα αρνητικά, τον φόβο, την αγωνία, το άγχος, ειδικά όταν είσαι ερωτευμένος.

See Also

Υπάρχουν όμως και τα θετικά και τα κάνει και αυτά πιο δυνατά και εσύ εκεί πρέπει να επικεντρωθείς. Στη λαχτάρα να ακούσεις τη φωνή του παρ’ τον τηλέφωνο, στην ανάγκη  να τον δεις μίλα μαζί του στο skype, στο face time και σ΄ ένα σωρό άλλες εφαρμογές που σου δίνουν τη δυνατότητα.

Στείλ’ του ένα φιλί η μια καρδούλα στο messenger ή στο viber. Μα πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα δείξε εμπιστοσύνη σε αυτόν, σε εσένα και στην σχέση σας, η οποία μπορεί αυτή τη στιγμή να περνάει μια δοκιμασία αλλά αυτή η δοκιμασία είναι στο χέρι σας να κάνει αυτό που έχετε πιο δυνατό.

Όλα είναι στο μυαλό, το δικό σου κατά κύριο λόγο!  Ο καιρός περνάει γρήγορα, ούτε θα καταλάβεις πότε θα γυρίσει πάλι κοντά σου να τον  ξαναδείς,  να τον αγκαλιάσεις, να νιώσεις το φιλί του και το ζεστό του σώμα πάνω στο δικό σου.

P.S. Μεταξύ μας τώρα, αν αποφασίσει να σ’ αφήσει από εκεί που είναι λόγω της απόστασης η λόγω κάποιας άλλης που γνώρισε εκεί, το ίδιο θα έκανε κι αν ήτανε εδώ γιατί πότε δεν ήταν δυνατός, πότε του τίμιος απέναντι στη σχέση σας, πότε του δεν σου ήταν στην πραγματικότητα πιστός άρα ποτέ του δε του άξιζες, άρα καλύτερα μακριά του! Εμπιστέψου την απόσταση λοιπόν, αυτή ξέρει!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top