Όταν κλείνεις το κεφάλαιο, μη γυρνάς ούτε για να θυμηθείς..

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας , θα ζήσουμε έρωτες, φιλίες, συνεργασίες. Το κάθε κεφάλαιο της ζωής μας θα μας αφήσει γλυκιές καθώς επίσης και πικρές γεύσεις. Αυτές που μένουν χαραγμένες στην ψυχή μας γιατί μας πόνεσαν, είναι οι πικρές.
Αν δεν πονέσουμε όμως δεν θα μάθουμε και δεν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις σωστές συμπεριφορές. Κάθε κεφάλαιο της ζωής μας που κλείνει είναι κι ένα μάθημα. Όταν κλείσεις ένα κεφάλαιο, μην γυρίσεις ούτε για να το ξαναθυμηθείς.
Διότι για να κλείσει , οποία από τις δυο μεριές είχε την πρωτοβουλία, σου άφησε μια πικρή γεύση με ότι αυτό συνεπάγεται. Καυγάδες, κόντρες, πολλές φορές και προσβολές έκλεισαν την αυλαία της εκάστοτε σχέσης, γεγονότα που δημιουργούν το αίσθημα της απογοήτευσης.
Κι όταν υπάρχει απογοήτευση , δεν μπορούσε να έχουμε προσδοκίες από το ίδιο άτομο το οποίο τις κατέρριψε. Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιστρέψεις σε ένα κεφάλαιο της ζωής για το οποίο θα έχεις συνεχώς μέσα σου τη φοβία πως κάτι θα επαναληφθεί από το παρελθόν;
Δεν υπάρχει δηλαδή εμπιστοσύνη χωρίς την οποία , οποιαδήποτε είδους σχέσης δεν μπορεί να υφίσταται.
Για αυτό όταν κλείσεις ένα κεφάλαιο της ζωής σου, γύρνα του την πλάτη και ξέχασε την πιθανότητα να γυρίσεις ξανά. Να ξέρεις πως σε περίπτωση που το πράξεις, θα σου έρχονται το νου αρνητικές συμπεριφορές προς το πρόσωπό σου κάτι το οποίο δεν θα βοηθήσει τη σχέση να εξελιχθεί.
Αντίθετα να την αφανίσει κι εσύ όχι μόνο θα χάσεις πολύτιμο χρόνο αλλά θα φθείρεις τον εαυτό σου ψυχολογικά.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top