Οι εθισμοί όμως, έχουν την τάση να αλλάζουν τον άνθρωπο και χαλάνε τις σχέσεις.

Γράφει η Μαρία Σταματοπούλου

Προσπαθώ να σε πλησιάσω μα αδυνατώ να έρθω κοντά σου.
Σε αγαπώ πολύ ως ψυχή.  Ως άνθρωπο σε φοβάμαι.
Πλάθω σενάρια με το αδύναμο  μυαλό μου. Οι εθισμοί σου, δημιουργούν προβλήματα στην ζωή.  Άλλοτε σε φοβάμαι, άλλοτε θέλω να σε δω. Φυσικά είσαι υπέροχος άντρας. Τουλάχιστον όσο σε γνώρισα. Με ευγένεια, καλοσύνη, σεβασμό. 
Οι εθισμοί όμως, έχουν την τάση να αλλάζουν τον άνθρωπο, πιθανόν προς το χειρότερο κάποτε, σε άλλη χρονική στιγμή. Ίσως έρθει η βία μέσα σε ένα σπίτι , ίσως και ο θυμός, ίσως και τίποτα από αυτά. 
Πώς να το ρισκάρω;
Δεν το ρισκάρω.
Πρώτη φορά συμπεριφέρομαι τόσο άδικα, άσχημα. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Μου βγαίνει μία συμπεριφορά φόβου, κάτι απόμακρο, κάτι ψυχρό.
Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ.
Πολλές οι ιστορίες μέσα στο μυαλό.
Σου ζητώ συγγνώμη.
Εσύ να προσπαθείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου και εγώ κουφή και άπραγη θεατής.
Δεν μου αρέσουν οι εθισμοί. 
Δεν μου αρέσουν όσα αιχμαλωτίζουν  έναν άνθρωπο. Δειλία στην ζωή, το αποκαλώ. Υπεκφυγές. Σκουπίδια που ρίχνεις κάτω από το χαλί θέλοντας να τα κρύψεις.  Εκεί είναι όμως, πάντα. 
Δούλεψε με τον εαυτό σου και όσα σε προβληματίζουν.  Όσα σε απασχολούν και σε κάνουν να νιώθεις μοναξιά,  φόβο, θλίψη, οτιδήποτε.
Μίλησε με τον εαυτό σου και βρες την άκρη.
Μακριά όμως από εθισμούς. Εκείνοι πίνουν την ψυχή σου με το καλαμάκι. Σταδιακά σε απομυζούν, φτάνοντας  σε ένα τέλμα την  ζωή σου.
Να ζητάς από τον Θεό να έλκεις πάντα το καλό και το αγαθό.
Σε αγαπώ πολύ ψυχή μου, μα το ταξίδι της ζωής σου θα το συνεχίσεις μόνος σου. Έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά και όλα έχεις να τα αντιμετωπίσεις μονάχα εσύ και ο εαυτός σου.
Πολύτιμος οδηγός σου, ο εαυτός σου, εσύ!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top