Μην αφήσεις τίποτα να σβήσει το χαμόγελό σου!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Να χαμογελάς φίλε μου, αυτό είναι το σωστό. Να χαμογελάς όχι μόνο όταν όλα πάνε πρίμα, αλλά ακόμη και αν όλα πάνε στραβά. Να χαμογελάς, για να ξορκίσεις το κακό. Δεν υπάρχει ωραιότερο “μακιγιάζ” από ένα ωραίο και αυθεντικό χαμόγελο. Λέμε αυθεντικό γιατί υπάρχουν και «χαμόγελα» που σκοτώνουν γιατί στάζουν αίμα και δηλητήριο. Από αυτά τα «χαμόγελα», μακριά και αγαπημένοι.

Στην πορεία της ζωής σου θα συναντήσεις διάφορους ανθρώπους. Άλλοι θα «λιώνουν» για ένα σου χαμόγελο και θα κάνουν τα πάντα να το βλέπουν στο πρόσωπο σου. Άλλοι θα ζηλεύουν το χαμόγελο σου και θα νιώθουν ανασφάλεια όταν σε βλέπουν χαρούμενο (μην τυχόν είσαι πιο ευτυχισμένος από αυτούς).

Άλλοι απλά θα κάνουν τα πάντα να στο σβήσουν από τα χείλη. Για τους τελευταίους, αξίζει να χαμογελάς διπλά. Όχι για να τους «μπεις στο μάτι», αλλά για να τους δείξεις ότι για κανένα λόγο εσύ δεν θα το βάλεις κάτω. Να χαμογελάς, ως ένα αντίδοτο στην κακία τους.

Κυρίως όμως, αξίζει να χαμογελάς για όσους αγαπάς και σ΄ αγαπούν. Γιατί όταν σε βλέπουν αυτοί χαρούμενο, χαίρονται δίπλα, φωτίζεται το πρόσωπο τους. Αν σκεφτείς πόση δύναμη παίρνουν όσοι σ αγαπούν από ένα σου χαμόγελο, ίσως αυτό να μην έφευγε ποτέ από τα χείλη σου.

See Also

Πρόσεξε μόνο , αν βρεις ποτέ άνθρωπο που έκανε τα πάντα να σου πάρει το χαμόγελο (με τις πράξεις του) και μετά σου είπε υποκριτικά “θέλω να σε βλέπω να χαμογελάς”, απλά αγνόησε τον και συνέχισε την πορεία σου. Δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από την περιφρόνησή σου.

Να θυμάσαι ότι η ζωή σου είναι μία και δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα χαμόγελου, που ήταν πριν λίγες μέρες, θα σου ευχηθώ να μην το χάσεις πότε γιατί είναι η μοναδική σου ελπίδα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Χαμόγελο και αισιοδοξία φίλε μου!
Πάντα!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top