Μη χαραμίσεις το “τώρα”, μπροστά στο κι αν..

Γράφει η Βάσω Θεοδωρίδου

Ο χρόνος που δεν περνούσε με τίποτα, τώρα δεν ξέρεις πως να τον σταματήσεις.
Οι μέρες που φάνταζαν ατελείωτες, πέρασαν.
Οι χρονιές που θεωρούσες δύσκολες, πέρασαν και αυτές. Γιατί; Γιατί όλα έρχονται και φεύγουν, γιατί όλα περνάνε.
Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι ο άνθρωπος, έτσι είναι η φύση μας και μόνο όταν το συνειδητοποιήσουμε θα ξεκινήσουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή σαν να είναι τελευταία. Ακόμα και η πιο άσχημη στιγμή, ακόμη και η πιο ατελείωτη μέρα ήρθε για να σου δώσει κάτι. Δεν είναι τίποτα τυχαίο στη ζωή. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, πάντα το πίστευα αυτό.
Όταν λοιπόν θα συνειδητοποιήσουμε το πόσο εφήμεροι είμαστε σε αυτόν τον κόσμο, τότε μόνο θα ξεκινήσουμε να ζούμε.
Τι νόημα έχει να μαλώνουμε, να χαλάμε τη διάθεση μας, να μαυρίζουμε τη ψυχή μας με αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις;
Μία ζωή την έχουμε, που έλεγαν και οι παλιοί, και δίκιο είχαν. Μία ζωή, άλλη δεν υπάρχει! Κοίταξε να τη ζεις, να την απολαμβάνεις.
Μην γκρινιάζεις που ξυπνάς το πρωί για να πας στη δουλειά, απόλαυσε τον ήλιο που ξεπροβάλει και προσπαθεί να σε φωτίσει με τις ακτίνες του.
Μην παραπονιέσαι που δεν έχεις πολλά χρήματα, απόλαυσε τη βόλτα με τους ανθρώπους που αγαπάς. Α, και τώρα που είπα αγαπάς, αγάπα! Αγάπα όσο πιο πολύ μπορείς, πρώτα τον εαυτό σου και έπειτα όλους τους άλλους. Αγάπα, γιατί η αγάπη όλα τα γιατρεύει και όλα τα υπομένει. Είναι όμορφο πράγμα να μπορεί κάποιος να αγαπά. Η αγάπη σε γεμίζει ψυχικά και σε κάνει να νιώθεις ολόκληρος, για αυτό μην την ξεχνάς.
Απόλαυσε την κάθε στιγμή σου, το κάθε συναίσθημα που σου δίνεται, ζήσε το τώρα, γέλα με τη ψυχή σου και ακολούθησε την καρδιά σου, κάτι ξέρει παραπάνω αυτή.
Και όλα αυτά είναι λέξεις που πρέπει να λέμε καθημερινά στον εαυτό μας, γιατί διαφορετικά τις ξεχνάμε και χανόμαστε στο χάος, που μας επιβάλει η ρουτίνα!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top