Η δυνατή καρδιά, τα ξεπερνάει όλα..

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Θα ξεκινήσω το κείμενό μου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει για τον οργανισμό μας η καρδιά. Αυτός ο κοίλος μυς, δίνει στο αίμα πίεση, ωθώντας το, μέσω των αρτηριών, σε όλα τα όργανα του σώματος. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί η απουσία της κάνει την ζωή μας αδύνατη.
Η καρδιά αποτελεί όμως και το κέντρο των συναισθημάτων μας. Οποιαδήποτε έκφραση της αγάπης και του έρωτα αποτυπώνεται-ζωγραφίζεται με καρδιά. Αρκεί μια βόλτα να κάνεις στα μαγαζιά, την ημέρα των ερωτευμένων, και θα διαπιστώσεις πόσες τούρτες, λουλούδια, κάρτες, μαξιλάρια, κτλ, έχουν το σχήμα της καρδιάς, καθιστώντας την αιώνιο σύμβολο των ερωτευμένων.
Έχουμε ακούσει όλοι την έκφραση «είναι άνθρωπος με καρδιά». Εδώ η καρδιά ισοδυναμεί με την ψυχή, το κουράγιο ή την αντοχή που δείχνει ένας άνθρωπος σε δύσκολες στιγμές. Εδώ ταιριάζει και η φράση «το λέει η καρδιά του», που το λέμε, για να δείξουμε ότι ένας άνθρωπος είναι γενναίος – αποφασιστικός και δεν δειλιάζει.
Η τελευταία, από τις παραπάνω, σημασία της καρδιάς, μπορεί να μην είναι τόσο ζωτική αλλά ίσως είναι η περισσότερο απαραίτητη. Δεν αρκεί μόνο, να έχεις μια καρδιά γεμάτη από αγάπη και όμορφα συναισθήματα. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να ανταπεξέλθεις και στα δύσκολα, πρέπει με άλλα λόγια «να μην το βάζεις κάτω». Δυσκολίες θα έρθουν πολλές, είναι αναμενόμενο. Μόνο μια «δυνατή» και «λεβέντικη» καρδιά, θα σε κάνει να «σηκωθείς» και να «σηκώσεις» και αυτούς που αγαπάς. Θα σε κάνει να δώσεις μάχες και να τις κερδίσεις. Οι αγώνες θέλουν κουράγιο και μόνο αυτή (η καρδιά) μπορεί να σου δώσει δύναμη να ανταπεξέλθεις.
Να θυμάστε ότι μια «δυνατή» καρδιά μπορεί να υπερκεράσει κάθε εμπόδιο, όσο ανυπέρβλητο και αν φαίνεται.
Είναι ο καλύτερος σύμμαχος που θα μπορούσατε να έχετε. Για αυτό φροντίστε την καρδιά σας τόσο με την κυριολεκτική όσο και με την μεταφορική έννοια. Το χρωστάτε στον εαυτό σας.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top