Γίνε φέτος κι εσύ, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

Μυρίζει Χριστούγεννα! Το χιόνι πέφτει απαλά και κάθε νιφάδα είναι για το καθένα μια ευχή, ένα όνειρο και μια ελπίδα. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα για το πιο μεγάλο γεγονός, τη γέννηση του θεανθρώπου!
Τραγούδια ηχούν δυνατά στα μεγάφωνα της πόλη και λαμπάκια στολισμένα παντού κάνουν την εικόνα να μοιάζει μαγική! Άνθρωποι ελάχιστοι εδώ, και εκεί, με προσοχή και ευλάβεια περπατούν αγκαλιασμένοι δίνοντας μια παραπάνω νότα αισιοδοξίας για την επόμενη χρόνια που θα ρθει! Αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται στους δρόμους και κορναρίσματα επίμονα ταράζουν για λίγο την ηρεμία της εποχής που διανύουμε! Τα φώτα δημιουργούν αντανάκλαση στα μάτια όλων σαν το πιο Λαμπρό αστέρι της Βηθλεέμ!
Δεν υπάρχουν εμπόδια που δε μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα Χριστούγεννα ειδικά! Το πνεύμα και η χαρά αυτή τη χρόνια θα δημιουργήσουν τις πιο δυνατές άμυνες και θα ορθώσουν τείχη προστασίας για κάθε δυσκολία, για κάθε άσχημο και για κάθε δυσάρεστο γεγονός ξεπερνώντας το γρήγορα με ένα τεράστιο χαμόγελο που θα μοιάζει τόσο αληθινό!
Όλοι μονιασμένοι και φιλικοί για ένα ακόμα ρεβεγιόν , για μια ακόμη στιγμή που θα τη κάνουμε να μοιάζει φαντασμαγορική σαν τους ουρανούς που λένε ότι ανοίγουν τέτοια μέρα κάθε χρόνο, κάνοντας όλοι μαζί από μια όμορφη ευχή παρακαλώντας μέσα μας βαθιά να βγει πραγματική!
Ας γίνουμε λοιπόν , φέτος, αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα αυτό που θέλουμε να είναι οι άλλοι απέναντι μας! Ας γίνουμε όλοι λίγο πολύ οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας!
Ας προσφέρουμε χαρά, ελπίδα, χαμόγελα και όρεξη για ένα μέλλον καλύτερο απ’ όλα! Ας απλώσουμε το χέρι τρυφερά, όχι μόνο στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και σε άλλους που το έχουν ανάγκη! Ας κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα αλλιώτικα και ας σμίξουμε τις ψυχές μας σα τη πιο δύναμη ευχή του χρόνου!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!;

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top