Ακόμα και στις σχέσεις, αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις!

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Στη ζωή σου μην μετανιώσεις ποτέ για μια γνωριμία, μια αγάπη, μια φιλία που δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών σου και σου άφησε πληγές. 
Κάθε γνωριμία, κάθε αγάπη, κάθε φιλία, μας πήρε αλλά μας έδωσε κάτι. Και αυτό που μας έδωσε αξίζει πάντα  περισσότερο από αυτά τα οποία δώσαμε, ότι κι αν ήταν αυτά. 
 
Έδωσες αγάπη, αφοσίωση και εισέπραξες αχαριστία; Επένδυσες σε μια φιλία από την οποία έλαβες προδοσία; Μια γνωριμία έληξε άδοξα πριν καν αρχίσει; 
 
Σκέψου τι σου άφησε.  Μια τεράστια παρακαταθήκη από μαθήματα ζωής και τη δυνατότητα να γίνεις περισσότερο σοφός και πιο προσεκτικός με τις μελλοντικές σου επιλογές. Επίσης σε δίδαξε να είσαι περισσότερο καχύποπτος στην αρχή κάθε νέας γνωριμίας και να μην δίνεσαι μονομιάς. Μια σχέση  είτε φιλική , είτε ερωτική  δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη.

Αντίθετα ό,τι παίρνεις , πρέπει και να δίνεις και δεν εννοώ υλικά αγαθά αλλά αγάπη , αφοσίωση, κατανόηση, εκτίμηση.  Όταν διαπιστώσεις πως όλα αυτά που εσύ προσφέρεις είναι μονόπλευρα, πρέπει να αποχωρήσεις διακριτικά διότι αργά ή γρήγορα θα  πληγωθείς.

Αρνητικά καμπανάκια στη συμπεριφορά του άλλου χτυπούν από την αρχή, πολλοί όμως έχουμε την τάση να κλείνουμε εσκεμμένα τα αυτιά μας  γιατί  μας έχει συνεπάρει η ανάγκη που έχουμε για επικοινωνία. 
 
Γι΄αυτό λοιπόν μην κατηγορήσεις ποτέ τον εαυτό σου για όλες τις λάθος αγάπες και φιλίες τις οποίες έχεις συνάψει στο παρελθόν γιατί χάρη σε αυτές θα οδηγηθείς στις σωστές επιλογές. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, έλεγαν κάποτε οι παππούδες μας. Και είχαν απόλυτο δίκιο.  
 
 

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top