Είμαστε κι εμείς, που περιμένουμε από τώρα τα Χριστούγεννα

Γράφει η Γεώρα

Λες να είναι νωρίς;
Όχι βέβαια. Ίσως να είναι και λίγο αργά. Μα τι λέω, φίλε μου, πλησιάζει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Εντάξει, σε ένα μήνα από τώρα, αλλά δεν έχει σημασία. Ναι εντάξει, για κάποιους ίσως είναι νωρίς, αλλά υπάρχουμε και εμείς που τα Χριστούγεννα τα περιμένουμε με την ίδια λαχτάρα όπως όταν ήμασταν παιδιά.

Λοιπόν ναι, υπάρχουμε και εμείς που μόλις πάει πρώτη Νοεμβρίου σκεφτόμαστε πως θα έπρεπε να είχαμε στολίσει. Γίνεται αυτόματα αυτή η σκέψη. Μηχανικά θα λέγαμε. Και πως να μην γίνεται, αφού αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη όλου του χρόνου! Η διάθεση ανεβαίνει, φτάνει στα ουράνια και το μυαλό παίρνει φωτιά με χιλιάδες σκέψεις να το κατακλύζουν για το τι θα οργανώσουμε και φέτος για Χριστούγεννα.

Στο μυαλό μας αναβοσβήνουν λαμπάκια, όπως αυτά που θα αγκαλιάσουν το δέντρο μας και εμείς δεν προλαβαίνουμε να σημειώσουμε τις ιδέες που μας έρχονται! Μπάλες, χρυσόσκονη, λαμπάκια, χιόνι και αλεξανδρινά έχουν την τιμητική τους! Σκέψεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο πολλές. Πως θα είναι άραγε φέτος ; Να πάρουμε μήπως λευκό ; Να αλλάξουμε μπάλες; Να το κάνουμε όλο με χρυσές ή χρυσές με κόκκινες ; Ή…..

Και το δέντρο είναι απλά ένα κομμάτι από ολόκληρο το σχέδιο που έχουμε σημειώσει. Διότι σειρά έχει φυσικά και ο στολισμός του σαλονιού και των δωματίων του σπιτιού, διότι δεν γίνεται να μην βάλεις έστω και κάτι μικρό σε κάθε δωμάτιο που να φωνάζει Χριστούγεννα!

Σκουφάκια αγιοβασιλιάτικα, κεράκια και φαναράκια έχουν την τιμητική τους! Εννοείται πως πλέον τον καφέ μας τον πίνουμε στις χριστουγεννιάτικες κούπες που έχουμε, ενώ στο σπίτι ακούγονται από τώρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι ας μην έχει μπει ακόμα ο Δεκέμβριος. Και όχι, δεν είμαστε τρελοί. Ερωτευμένοι είμαστε με την περίοδο αυτή. Θέλουμε να την κάνουμε να κρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται. Γιατί μπορεί να απέχουμε ένα μήνα σχεδόν, όμως κακά τα ψέματα, περνάνε  πολύ γρήγορα. Βέβαια θα μου πεις, αν κρατούσαν παραπάνω ίσως να έχαναν αυτή την μαγεία τους, αυτή την λάμψη τους και την αισιοδοξία που μας γεμίζουν.

See Also

Εμείς οι τρελοί θέλουμε απλά να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις, να ζεστάνουμε τις καρδιές μας και να σπάσουμε εκείνη την μουντή και γκρίζα πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Διότι μπορεί να παλεύουμε ενάντια σε αυτή, αλλά όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα όλα είναι πιο εύκολα! Φυσικά το καλύτερο σημείο σε όλο αυτό είναι τα δώρα που σκεφτόμαστε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα μελομακάρονα! Εντάξει και οι κουραμπιέδες, αλλά σαν τα μελομακάρονα δεν έχει! Μόνο που θέλουν με μέτρο.

Ναι λοιπόν, ανυπομονούμε και δεν το κρύβουμε! Τρελαινόμαστε όταν οι βιτρίνες είναι στολισμένες με τη νότα τον Χριστουγέννων και καθόμαστε με τις ώρες στους διαδρόμους με τα χριστουγεννιάτικα και τα χαζεύουμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά! Δεν ενοχλούμε κανέναν, ωστόσο εμείς εκείνη την στιγμή το απολαμβάνουμε όσο τίποτε άλλο. Απλά το μόνο που θέλουμε είναι να τα φέρουμε λίγο πιο γρήγορα και στο σπίτι μας. Και επειδή είναι καλό να πράττουμε ότι μας κάνει χαρούμενους, όχι μην ακούσετε αν σας πουν πως είναι νωρίς, εσείς αν το θέλετε στολίστε, το έχει ανάγκη η ψυχή σας!
Εξάλλου τι είναι ένας μήνας πιο νωρίς ;
Τίποτα!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top