Όσο κι αν αγνοείς τον “άλλο σου εαυτό”, δεν θα αργήσεις να τον συναντήσεις..

Γράφει η Βάσω Μυρογιάννη

Κόντρα-ρόλοι…
Έχουν αγαπηθεί με περίσσιο μίσος από όλους μας γιατί μας ανάγκασαν(;) να ζούμε κάποια διαστήματα μέσα στην αντίφαση. Μας έκαναν να μην μας αναγνωρίζουμε. Μας ωρίμασαν. Και μην έχεις αμφιβολία, μας βελτίωσαν. Έγιναν σημείο αναφοράς μιας συγκεκριμένης εποχής που ακροβατούσαμε σε τεντωμένο σχοινί.
Κάπως έτσι, ανακαλύψαμε “ταλέντα” που κρύβαμε. Δυνατότητες που δεν πιστεύαμε ότι έχουμε. Μας έδωσαν την ώθηση να πάμε “άτσαλα” πιο κάτω αλλά σημασία έχει ότι πήγαμε! Γίναμε οι “κασκαντέρ” της ζωής μας!
Το να “πρωταγωνιστείς” σε μια ταινία δράσης, ενώ θεωρείς ότι είσαι φτιαγμένος για αισθηματική κομεντί, είναι ένας “κόντρα-ρόλος”. Μια πρό(σ)κληση αναπάντεχη και ταυτόχρονα δελεαστική. Δεν έχεις την πολυτέλεια για πρώτες και δεύτερες σκέψεις. Πυξίδα σου, το ένστικτο!
Είσαι εσύ και ο “άλλος σου εαυτός” που μέχρι τώρα αγνοούσες την ύπαρξή του. Καιρός να συστηθείτε! Δεν χαίρεσαι και ιδιαίτερα για την γνωριμία. Σε ξεβολεύει αυτός ο “τύπος” από το πουθενά που νομίζει ότι μοιάζετε. Έχει απαιτήσεις από εσένα. Υψηλές! Και διαλέγει μονοπάτια καινούργια. Άγνωστα! Σε εκνευρίζει σε βαθμό απίστευτο αυτή η απρόσμενη συμπόρευση. Αντιδράς σε κάθε επιλογή του. Αφού δεν είσαι εσύ. Ή μήπως είσαι;!
Κλείνεις ένα ραντεβού μαζί του. Να τα πείτε. Να βρείτε την χρυσή τομή. Συνεχώς, το αναβάλλει(ς). Δεν θα κάτσεις να σκάσεις. Όπου πάει εκείνος, θέλεις να πας αντίθετα. Αφού δεν ταιριάζετε. Είναι απίθανο να ανακαλύψετε ένα κοινό σημείο.
Ο χρόνος κυλά και κάπου διαπιστώνεις ότι ασυνείδητα έχεις υιοθετήσεις ορισμένες τακτικές εκείνου “του άλλου”. Και έχουν αποδώσει. “Τυχαίο”, σκέφτεσαι. Εξακολουθείς να επιμένεις ότι είστε τόσο διαφορετικοί. Κάπου-κάπου, πετάς και ατάκες δικές του και ξαφνιάζεσαι. Κάνεις κινήσεις και σκέψεις όμοιες με εκείνον και συχνά-πυκνά σου λείπει. Μα εκείνος είναι άφαντος. Του μοιάζεις, πια, καταπληκτικά. Το βλέπεις, το νιώθεις. Μια μυστική συμμαχία έχει επισφραγιστεί!
Αρμονία, ισορροπία. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα. Κοιτάς κατάματα τον καθρέφτη απέναντί σου. Το είδωλό σου, σου χαμογελάει. Είσαι ελεύθερος!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top