Δεν τελειώνει η ζωή με έναν χωρισμό

Γράφει η Μαρία Κυπραίου

Δεν τελειώνει η ζωή σου με ένα χωρισμό. Τον αγάπησες και σε αγάπησε, αυτό δεν αλλάζει. Όταν φτάσει όμως εκείνη η ώρα του αποχαιρετισμού, πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε μια τάξη.
Για αρχή θρήνησε. Θρήνησε μέχρι τελικής πτώσης, για τον έρωτα που έζησες, για τις όμορφες στιγμές, για όσα πέρασαν,  για όσα δεν ήρθαν τελικά, για αυτά που θα ζούσατε μαζί. Θρήνησε για εκείνο το μαζί που σου καίει την ψυχή, γιατί δεν υπάρχει πια.

Πιές, ξενύχτα, κάπνισε .Κάνε όσα δεν έκανες μέχρι τώρα, φλέρταρε και κάνε έρωτα από κόντρα. Κόντρα σε εκείνα τα σ’ αγαπώ που σβήστηκαν έτσι ξαφνικά. Όμως κλάψε, κλάψε πολύ. Κλάψε τόσο πολύ, ώσπου να βγάλεις από μέσα σου όλα εκείνα που ένιωθες μέχρι τώρα. Μην πνίγεις τα δάκρυα σου, άφησε τα να χυθούν ελεύθερα στο πρόσωπο σου, άφησε τα να κυλήσουν και να φτάσουν μέχρι το λαιμό. Άσε την αλμύρα τους να ξεπλύνει τον πόνο. Μην ντραπείς για τα δάκρυα σου, είναι οι συνέπειες των πράξεων σου.

Όταν θα συνέλθεις απο το θρήνο, όσο καιρό κι αν σου πάρει αυτό, πρέπει να σκεφτείς. Να σκεφτείς τα λάθη σου, τις πράξεις που οδήγησαν στον χωρισμό. Τι έκανες εσύ, τι έκανε εκείνος και φτάσατε ως εδώ. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις το λόγο που κάποιος φεύγει από δίπλα σου. Άραγε έφυγε από επιλογή; Το είχε ανάγκη; Πιεζότανε; Μήπως κουράστηκε; Βαρέθηκε;

Μην δώσεις σε κανέναν ελαφρυντικά, ούτε στον εαυτό σου. Φρόνισε να είσαι αντικειμενική. Πλέον δεν θα γυρίσει! Δεν έχεις λόγο πια να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Γράψε τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί και ζύγισε τις. Με τον καιρό θα δεις πως η ζυγαριά γέρνει προς το “τέλος” και όχι τη “συνέχεια”.
Μόλις καταλάβεις τα λάθη σου, θα να γίνεις καλύτερος.

Είναι προτιμότερο να γίνεις σοφός παρά χαζός!

Κάνε όσα αγαπάς, φτιάξε τη ζωή σου, κάνε δίαιτα, ξεκίνα ένα άθλημα, μια πολεμική τέχνη. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, άλλαξε τα μαλλιά σου, το στυλ σου. Ταξίδεψε. Πάντα όμως κάνε αυτό που σε ευχαριστεί. Μην αναλώνεσαι σε εξωτερικές αλλαγές που δεν έχουν ουσία. Γνώρισε τον εαυτό σου και πλάσε τον προς το καλύτερο. Γνώρισε τα θέλω σου και τις επιθυμίες σου. Μετά από αυτά , θα δεις τη ζωή με άλλα μάτια. Αυτές οι αλλαγές θα σε διαμορφώσουν όχι μόνο εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά.

See Also

Όταν λοιπόν θα έχεις ολοκληρωθεί, θα ευτυχήσεις. Θα καταλάβεις τα λάθη σου και τις συνέπεις των πράξεων σου. Θα είσαι έτοιμη για μια νέα αρχή. Μην αγχωθείς, χρειάζεται χρόνος.

Για να μην παρεξηγηθώ: “Από αυτόν τον χωρισμό θα μείνει κάτι, μια αγάπη , μια μεγάλη πληγή, μα με τον καιρό θα φωλιάσει μέσα σου σαν μια καλή και σημαντική ανάμνηση. Με αυτή θα πορευτείς και θα προχωρήσεις. Ποτέ μην προσπαθήσεις να διαγράψεις όσα έγιναν γιατί έγινα, ήσουν παρόν και δεν αλλάζει το παρελθόν.Κράτα και τα καλά και τα άσχημα. Μην ξεχνάς ότι από τα δεύτερα ειδικά πήρες ένα υπέροχο μάθημα.

Προχώρα τη ζωή σου με γνώμονα την αυτοβελτίωση και φρόντισε να σε αγαπήσεις πιο πολύ από ποτέ. Την επόμενη φορά , σίγουρα δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη!”

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top