Έδιωξες τους φόβους μου μ’ ένα σου χάδι

Γράφει η Μαριάλτα Φέλλου

Από πάντα ο ύπνος ήταν κάτι που λάτρευα κι εξακολουθώ να λατρεύω. Κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να κατανοήσει την εμμονή που είχα με τα σεντόνια μου, το πόσο αγαπούσα να αγκαλιάζω τα μαξιλάρια μου.

Πολλοί μου είχαν πει πως αυτό με τα μαξιλάρια μου δήλωνε την ανασφάλεια που είχα και την ανάγκη για μια αγκαλιά,ένα χάδι, να νιώσω επιτέλους ασφάλεια. Με τα μαξιλάρια μου ένιωθα ήρεμη και μπορούσα να κοιμηθώ, δεν μ’ άρεσε να αισθάνομαι τα χέρια μου άδεια και γι αυτό αγκάλιαζα τα μαξιλάρια μου. Και σίγουρα ήταν μια συνήθεια που δεν ήταν εύκολο να την διώξω.

Το βράδυ που κοιμήθηκα στο σπίτι του ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά βράδια, που δεν ένιωσα την ανάγκη να αγκαλιάσω το μαξιλάρι. Δεν είναι πως ήμασταν μαζί, ούτε πως ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Δεν γινόταν αυτό, γνωριζόμασταν κάτι λιγότερο από ένα μήνα. Το βλέμμα μου είχε κολλήσει πάνω του, τον χάζευα αλλά και τον επεξεργαζόμουν. Στιγμές στιγμές φοβόμουν μήπως ήταν ένα όνειρο και ξαφνικά θα ξυπνούσα και θα τελείωνε. Είχε περάσει η ώρα και ξαφνικά τον κατάλαβα να ανασηκώνεται και μετά να ξαναπέφτει στα μαξιλάρια ήσυχα για να μην με ξυπνήσει. Πού να ‘ξερε ότι εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ, παρόλο που επιτέλους ένιωθα ασφάλεια…

See Also

Φοβήθηκα πως ήθελε την ησυχία του, πως μέσα του ήθελε να φύγω και μου πρότεινε να μείνω μόνο από ευγένεια. Αυτές οι σκέψεις με έκαναν να μην κοιμηθώ όλο το βράδυ. Ξαφνικά, ενώ με είχε αγκαλιά με άφησε. Τρόμαξα πως θα κοιμόταν στο καναπέ, αλλά αυτός γύρισε και άρχισε να με χαϊδεύει. Ήταν λες και ένιωσε πως κάτι με απασχολούσε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ,  αλλά με αυτό του το χάδι ηρέμησα, χαλάρωσα και μπόρεσα να κοιμηθώ.

Το βράδυ εκείνο επέτρεψα στον εαυτό μου για μια νύχτα να ερωτευτεί, να κάνει όνειρα και να μου δημιουργηθούν ελπίδες. Δεν γνωρίζω αν ένιωσε και αυτός, δεν ξέρω αν του δημιουργήθηκαν συναισθήματα. Αυτό που είχε σημασία για εμένα ήταν πως εκείνο το βράδυ τον είχα δίπλα μου και ήμουν ήρεμη. Απομάκρυνε όλους τους φόβους και τις ανασφάλειες μου. Αφού κατάφερα να αποβάλλω αυτό που με κυνηγούσε τόσα χρόνια, ήμουν ικανή να πετύχω ότι ήθελα.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top