Φοβήθηκες τόσο τη μοναξιά, που έχασες τον εαυτό σου..

Γράφει η Αριάδνη

«Ένας Ιούδας, πάντα, θα διορθώνει τον δρόμο μας.» (Παύλος Λιαρούτσος)
Μια φράση που διάβασα στο διαδίκτυο και λάτρεψα για την αλήθεια της!

Βλέπεις η προδοσία είναι σαν μια γερή γροθιά στο στομάχι, που σε ξυπνάει από τον λήθαργο που βρισκόσουν και σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ευεργετικό για σένα. Ευεργετικό σε βάθος χρόνου εννοείται, γιατί τη στιγμή που συνειδητοποιείς την προδοσία γκρεμίζονται τα πάντα μέσα σου, ενίοτε και έξω σου, κι αυτό είναι τρομερά επώδυνο.

Πρέπει όμως να γίνει, για να καταλάβεις που βρίσκεσαι. Που βρίσκεσαι όχι σε σχέση με τον άλλον, αν σε αγάπησε, αν ένιωσε, αν άξιζε. Δεν λέω, κι αυτό θα το ψάξεις και μάλιστα σε πρώτο χρόνο, αλλά δεν θα καταλήξεις ποτέ σε ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα. Θα πιστέψεις αυτό που θέλεις να πιστέψεις για να μην αισθάνεσαι εντελώς ηλίθιος και να κάνεις ειρήνη με τον εαυτό σου.

Σε δεύτερο χρόνο όμως, κι όταν θα έχει ηρεμήσει λίγο το μέσα σου, θα πρέπει να ανοίξεις τα ματάκια σου και να δεις που βρίσκεσαι σε σχέση με σένα, με τα “θέλω” σου, με τους στόχους σου, με όλα αυτά που ονειρευόσουν από παιδί.

Πού βρίσκεσαι σε σχέση με το τι θέλεις από τη ζωή και το κυριότερο, το τι αξίζεις.

Τότε θα συνειδητοποιήσεις πως, κάπου στην πορεία, τον έχασες τον δρόμο σου. Κάπου ξέχασες όλα αυτά που ποθεί η ψυχή σου και συμβιβάστηκες με κάτι που δεν τη γέμιζε. Γιατί;

Κάποτε θα σου έλεγα γιατί ερωτεύτηκες, γιατί αγάπησες πολύ. Πάνε χρόνια όμως τώρα που έχω ανοίξει τα μάτια μου και δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Και η αλήθεια, όσο κι αν πονάει, είναι γιατί φοβήθηκες τη μοναξιά σου ή γιατί παραδόθηκες στην ανάγκη σου να αγαπάς και να αγαπιέσαι τρόπον τινά ή γιατί δεν ήξερες την αξία σου ή κι όλα αυτά μαζί.

See Also

Κι αν αποφασίσεις να δεις την αλήθεια κατάματα, τότε θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα του επαναπροσδιορισμού.

Τότε θα βαλθείς να αλλάξεις εσένα, να νικήσεις όλους τους φόβους σου, να ελευθερωθείς από τις ανάγκες σου, να γίνεις ο άνθρωπος που θέλεις, αυτός που μπορεί να έχει ό,τι αξίζει.

Τότε θα χαράξεις τον δρόμο σου από την αρχή και θα πρέπει να έχεις το νου σου για να μην ξαναχαθείς!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top