Πριν κρίνεις έναν άνθρωπο, φρόντισε να ξέρεις την ιστορία από όλες τις πλευρές.

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Πολλές φορές συλλέγουμε πληροφορίες για ένα άτομο που μας ενδιαφέρει ή εντελώς τυχαία γινόμαστε μάρτυρες μιας συζήτησης που τον αφορά. Άλλοτε θετικά τα σχόλια άλλοτε αρνητικά είναι στην κρίση του καθενός μας αν τα λάβουμε υπόψιν μας ή όχι.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι επηρεάζονται τόσο πολύ από λόγια τρίτων με αποτέλεσμα να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το πρόσωπο για το οποίο απευθύνονταν τα συγκεκριμένα λόγια;

Σαφώς και τα άτομα που επηρεάστηκαν επιχειρούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια παρόμοια μελλοντική κατάσταση. Έχει αυτό όμως κάποια λογική βάση;

Τι συμβαίνει με το πρόσωπο το οποίο γίνεται το μήλον της έριδος εν αγνοία του; Πώς αισθάνεται που ξαφνικά χάνει ανθρώπους από την ζωή του χωρίς να γνωρίζει την αιτία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο θα βγει κερδισμένο.

Διότι αν κάποιος αλλάξει γνώμη για εκείνον από λόγια τρίτων, πρέπει να ευχαριστήσει τους τρίτους που μόλις τον απάλλαξαν από ένα σκάρτο άνθρωπο.

Τα άτομα που ενώ ζουν έναν άνθρωπο , έχουν σχηματίσει μια καλή εικόνα και ξαφνικά την καταρρίπτουν επειδή επηρεάστηκαν από άλλους μόνο σκάρτοι μπορούν να θεωρηθούν.

Κι αυτό γιατί δεν διστάζουν να πουλούν φιλίες , γνωριμίες για κάτι που έχει ειπωθεί για το οποίο οι ίδιοι δεν ήταν παρόντες και μπορεί να είναι ψευδές.

Μην καταλήγεις ποτέ σε κάποιο συμπέρασμα αν ακούσεις μόνο την μια οπτική της αλήθειας. Μην πιστεύεις τίποτα από αυτά που ακούς και πίστευε μόνο τα μισά από αυτά που βλέπεις λέει μια παροιμία.

Πώς εσύ λοιπόν παίρνεις αποφάσεις τόσο γρήγορα και επιπόλαια από λόγια που σου μεταφέρουν τρίτα άτομα; Την επόμενη φορά που θα παραπονεθείς ότι έλκεις σκάρτους ανθρώπους, να θυμάσαι ότι η αιτία είσαι εσύ γιατί αυτό που είσαι αυτό εκπέμπεις και αυτό έλκεις.

Να θυμάσαι δυο βασικά πράγματα:
Πριν πράξεις σκέψου..
Πριν κρίνεις άκου και τις δυο πλευρές…
Η αλήθεια θα σε εκπλήξει!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top