Η λύτρωση δεν βρίσκεται στο να πληγώνεις επειδή κι εσένα σε πλήγωσαν.

Γράφει η Νεφέλη 

Σε μια σχέση πρέπει να μπαίνεις καθαρός, να μην κουβαλάς τα βαρίδια από το παρελθόν. Κάθε τι που σε πηγαίνει πίσω πρέπει να έχεις κατορθώσει να το αποτινάξεις από πάνω σου.

Να είσαι ανοιχτός και έτοιμος να δεχθείς το καινούργιο που θα βρεθεί στο δρόμο σου. Δεν έχει νόημα να κρύβεσαι από όσα σε έχουν πικράνει και έχουν μολύνει την ψυχή σου. Αντιμετώπισε τα. Ξεπέρασε τα.

Αν δεν μπορείς να ανοίξεις την καρδιά σου για να δώσει, αλλά και πάρει αγάπη, δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις γιατί η μοίρα της αποτυχίας είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.

Η σχέση , η αγάπη , ο έρωτας και η συντροφικότητα έχουν τους δικούς τους όρους και κανόνες για να επιβιώσουν. Αν δεν τους πληροίς, κάτσε κι έτσι που είσαι. Ζήσε στον κόσμο σου κι άσε τους πειραματισμούς.

Δεν χρωστάει ο επόμενος να πληρώσει τα λάθη του προηγούμενου. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και ούτε είναι δίκαιο να εισπράττουν τα δικά σου απωθημένα, τις δικές σου πληγές.

Η σχέση είναι χαρά, μοίρασμα, δόσιμο . Αν δεν μπορείς να τα προσφέρεις καλύτερα να επιλέξεις τη μοναξιά μέχρι να νιώσεις έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Γιατί αυτό το νέο βήμα θα πρέπει να είναι ώριμο και σταθερό. Ούτε κι αν πληγώσεις αυτόν που ανυποψίαστα βρέθηκε μπροστά σου θα απαλλαγείς από τις κακές αναμνήσεις.

Και μη ξεχνάς. Η λύτρωση δεν βρίσκεται στο να πληγώνεις επειδή κι εσένα σε πλήγωσαν. Το μυστικό είναι αλλού. Στην αποδοχή και στη συγχώρεση.

Ο εξαγνισμός και η ανακούφιση έρχονται μόνο όταν θα γυρίσεις τη σελίδα της ζωής και η ιστορία που πας να γράψεις είναι καθαρή και αληθινή.

See Also

Μη σκέφτεσαι το τέλος πριν καν βιώσεις την αρχή.

Δώσε στη ζωή την ευκαιρία να κάνει αυτό που ξέρει. Γιατί η ζωή ξέρει να συνεχίζει. Μην τη σταματάς…

Πάρε τον χρόνο σου, κάνε τον κύκλο σου, όμως μη χρονοτριβείς…

Αφέσου και νιώσε. Άκου, γεύσου και κολύμπα στις νέες θάλασσες που ανοίγονται μπροστά σου.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top