Το πιο όμορφο χαμόγελο, είναι το δικό σου!

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Λένε πως εαν χαμογελάς, όταν κανένας άλλος δεν βρίσκεται κοντά σου, τότε είναι που το εννοείς πραγματικά. Όλοι ξέρουμε πως το γέλιο κάνει καλό και είναι ένας σημαντικός παράγοντας μακροζωίας. Το χαμόγελο όμως;

Από μικροί μαθαίνουμε να χαμογελάμε στις φωτογραφίες και στους γύρω μας συνήθως από ευγένεια, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να χαμογελάμε όταν πραγματικά το νιώθουμε! Τότε είναι που αξίζει να υπάρχει στη ζωή μας το χαμόγελο περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Ένα χαμόγελο είναι ικανό να αλλάξει την διάθεσή σου, ακόμα και να ξεγελάσει το σώμα σου από μία δύσκολη ημέρα, με άμεσα αποτελέσματα! Όταν το αισθάνεσαι να το εκφράζεις! Δεν κοστίζει τίποτα και έχει την τάση να μεταδίδει χαρά και σε άλλους!

Η ευτυχία μου είμαι εγώ και όλα όσα έζησα!
Xαμογέλα πλέον με σιγουριά για όλα τα όμορφα που έζησες και ανήκουν στο παρελθόν! Για όλα εκείνα που ονειρεύεσαι και βήμα βήμα τα πλησιάζεις στο κοντινό μέλλον! Για όλα αυτά που έχεις την τύχη να χαίρεσαι στο τώρα! Νιώσε ευγνώμων, προχώρα και απλά χαμογέλα! Μην γίνεσαι τόσο σκληρός με τον εαυτό σου! Χάρισε του λίγη παραπάνω χαρά! Λίγη παραπάνω λάμψη! Πάρε τον χρόνο σου! Συλλογίσου! Τι είναι αυτό που σου σκοτεινιάζει το παρόν; Tί είναι εκείνο που σου βαραίνει την ψυχή; Mπορεί η ζωή να μοιάζει κατά καιρούς βαρύ φορτίο και ανυπόφορο και όμως υπάρχει πάντα λόγος και απόλυτη συνάφεια στα όσα μας συμβαίνουν. Γιατί η ζωή μας είναι η δημιουργία μας και όλα ξεκινάνε πάντα από το μέσα μας!

Και κάπου εκεί φθάνει η παγερή στιγμή, που διαπιστώνεις πως άλλα νόμιζες, σε άλλα ήλπιζες, άλλα άξιζες και εν τέλει άλλα έζησες. Και όμως ζεις. Ακόμα ζεις και έχεις την δύναμη να αναγνωρίσεις τα λάθη σου κάνοντας τα όπλα για ένα νέο αύριο. Πιο όμορφο και πιο χαμογελαστό! Γιατί η ζωή έτσι είναι, προχωράει! Και εμείς, αν και περαστικοί στο χέρι μας, είναι να την ζήσουμε όπως της αξίζει. Στο χέρι μας είναι να την ζήσουμε, oπως μας αξίζει!

Αγάπα έντονα, εκφράσου εντονότερα!
Εσύ είσαι ο καπετάνιος της ψυχής σου! Εσύ και ο κυρίαρχος της μοίρας σου! Μην φοβάσαι να μοιραστείς τις ιδέες σου, την χαρά σου και την ομορφιά σου! Πέτα στον κάδο των αχρήστων ότι σε βαραίνει και αφού βάλεις σε τάξη σκέψεις και συναισθήματα, μοιράσου την χαρά σου και τις επιθυμίες σου με ανθρώπους που θέλουν και προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με εσένα! Έτσι αξίζει να ζεις! Έτσι αξίζει να αναμένεις την επόμενη όμορφη ημέρα που θα έρθει στη ζωή σου!

See Also

Η ζωή ξέρει πού σε οδηγεί!
Κοίτα μπροστά και χαμογέλα! Ότι αξίζει θα φανεί και ότι είναι λάθος αργά η γρήγορα θα βρει και αυτό τον δρόμο του! Και ότι είναι αληθινό; Αυτό και αν θα βρει τον τρόπο του, έστω και αργοπορημένα. Και αν κάτι χαθεί γρήγορα, μην στεναχωρηθείς, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να το επαναφέρεις στη ζωή σου και άλλοι τόσοι για να το βγάλεις οριστικά! Απλά εσύ κοίτα μπροστά, προχώρα και χαμογέλα! Kαι να θυμάσαι πως ότι σκέφτεσαι γίνεσαι, συνεπώς σκέψου θετικά! Ότι αισθάνεσαι έλκεις, άρα δεν έχεις παρά να αισθάνεσαι και να επιδιώκεις καθετί αληθινό για να έρθουν με την σειρά τους όλα τα ουσιαστικά που επιζητάς εκεί έξω! Τέλος, ότι φαντάζεσαι μπορείς και έχεις την δύναμη να το δημιουργήσεις! Φαντάσου εσένα ευτυχισμένο/η και χαμογελαστό/ή όσο ποτέ άλλοτε και έχεις απλά δημιουργήσει μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα την πιο όμορφη εικόνα. Στο χέρι σου είναι να την διατηρήσεις!

Χαμογελάω σε 3, 2, 1…!
Δοκίμασε τώρα κιόλας να σκεφτείς κάτι όμορφο, το οποίο σου δίνει ιδιαίτερη χαρά όταν το σκέφτεσαι και με απόλυτη ελευθερία σκέψης, αφέσου στην χαρά σου! Παρατήρησε μετά, αν υπήρξε κάποια αλλαγή στη διαθεσή σου! Σίγουρα, οι λόγοι για να χαμογελάει κανείς είναι αμέτρητοι, βρες τους δικούς σου λόγους, ίσως βρίσκονται δίπλα σου, μέσα σου, παντού! Άλλωστε ο John Lennon είπε κάποτε να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα και όχι με τα δάκρυα! Μην κλαις λοιπόν για ότι τελείωσε, για ότι σε πλήγωσε και για ότι σε στιγμάτισε! Χαμογέλα επειδή συνέβη! Με όλη σου την ψυχή! Με όλους όσους αγαπάς! Με τον ίδιο σου τον εαυτό! Είναι μεταδοτικό!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top