Η αγάπη δεν χωράει σε δοσομετρητές..

Γράφει η Ειρήνη Σταυρακάκη

Μάθε να αγαπάς, να δίνεσαι ανελέητα σε όποιον κερδίζει την αγάπη σου. Έτσι μαθαίνεις τον εαυτό σου, μέσα από την αγάπη που δίνεις στους άλλους. Η αγάπη δεν χωράει σε δοσομετρητές. Η αγάπη θέλει δουλειά, σμιλεύεται μέσα μας και καρποφορεί μέσα από τρίτους. Κάνεις δεν έχασε δίνοντάς την, μέσα της είναι η μαγεία του κόσμου: ένα κυριακάτικο τραπέζι στην εξοχή πλάι με φίλους, ένα γλειφιτζούρι σε ένα παιδί με ολοστρόγγυλα μάτια, ο αχνιστός καφές με το κουλούρι Θεσσαλονίκης στο πιάτο.
Δεν είναι εικόνες πολλές, είναι όμως αληθινές, καθημερινές, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν μοναδικές για εμένα.

Ο εγωισμός είναι ένα νοσηρό συναίσθημα που απωθεί την αγάπη. Μας κάνει ευάλωτους, καχεκτικούς, πλεονέκτες. Όταν αποζητάς την εκδίκηση στο πρόσωπο του άλλου, πώς γίνεται να τον αγαπάς; Εγωισμός και αγάπη δεν πάνε πακέτο είναι ορκισμένοι αντίπαλοι από διαφορετικά στρατόπεδα μεταξύ τους.

Ο έρωτας είναι αυτός που τυφλώνει, που σε κάνει να καις μέσα και έξω σου. Ο εγωισμός κάνει παρέα μαζί του παίζοντας πρέφα. Δεν υπάρχει έρωτας χωρίς εγωισμό, όπως θάλασσα χωρίς τρικυμία. Ο έρωτας αποζητά τον εαυτό του μέσα από το βλέμμα του άλλου, δεν κάνει υποχωρήσεις, ζυγίζει κάθε του κίνηση παρατηρώντας τον άλλο. Όταν δε βρίσκεις επιβεβαίωση ο εγωισμός αναλαμβάνει τα ηνία. Τραβάει τα σχοινιά και μετράει κάθε στιγμή σου. Σε κάνει θηρίο ώσπου να πέσεις κατάχαμα και να πεις παραδίνομαι χωρίς αντιστάσεις, χωρίς δάκρυα, μόνο με πάθος…

Ο έρωτας μπορεί να φέρει αγάπη ή να συνυπάρχει μαζί της. Το πάθος μέσα από την αγάπη, γίνεται ιεροτελεστία, ένα όνειρο που πατά καταγής. Ο άνθρωπος δίπλα σου, με τα ελαττώματά του και με τις αρετές του είναι το κομμάτι που συμπληρώνει το είναι σου. Ζεις μέσα από το άρωμά του, ακολουθείς κάθε του βήμα, χωρίς να γίνεσαι κτητικός ιχνηλάτης.

See Also

Κάθε στιγμή –ευχάριστη ή δυσάρεστη- είναι ευλογημένη γεμάτη με χρώματα και ζωή. Μπορείς να φανταστείς μια ζωή χωρίς χρώματα; Όχι, γιατί πολύ απλά δεν θα ναι ζωή. Η αγάπη είναι το άρωμα της καθημερινότητάς μας, η μαγιά που θέλει το ψωμί για να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Είναι όλα αυτά που την κάνουν μοναδική γεμάτη νοήματα και συμβολισμούς.

Μια ζωή χωρίς αγάπη δεν μπορεί να είναι ζωή…

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top