Ο έρωτας, ξαναγράφει τους κανόνες από την αρχή!

Γράφει η Δήμητρα Διακάκη

Όλοι στο σχολείο κάναμε φυσική. Σε άλλους άρεσε, κι άλλοι δεν ήθελαν να την βλέπουν στα μάτια τους. Όλοι μας όμως θυμόμαστε έναν νόμο: το νόμο Coulomb!

Τι λέει αυτός ο νόμος τώρα.

Στην φυσική τα ηλεκτρόνια έλκονται από τα πρωτόνια, δημιουργώντας πολύ δυνατές σχέσεις μεταξύ τους με την δύναμη Coulomb. Τα πρωτόνια έχουν θετικό φορτίο, ενώ τα ηλεκτρόνια αρνητικό, κάτι το οποίο τα καθιστά εντελώς αντίθετα!

Ωραία τα λέει η φυσική, με τη ζωή όμως τι γίνεται;

Τα ετερώνυμα έλκονται κι εκεί; Και αν ναι, για πόσο αντέχουν;

Δημιουργούν τόσο δυνατούς δεσμούς, όπως τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια;

Μάλλον όχι!

Στη ζωή τα πράγματα λειτουργούν κάπως διαφορετικά.

Σίγουρα το διαφορετικό θα μας κινήσει την περιέργεια, θα μας εξιτάρει και θα θελήσουμε να το γνωρίσουμε περισσότερο. Να καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτός ο τόσο αντίθετος άνθρωπος από εμάς.  Να μάθουμε, να επεξεργαστούμε, να παρατηρήσουμε, να νιώσουμε..     Όλα αυτά τα ωραία.

Και η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει. Μας αρέσει πολύ!

Αλλά τι γίνεται όταν περάσουν ένας, δύο, τρεις μήνες και τελειώσει αυτή η ενδιαφέρουσα –ομολογουμένως-  εξερεύνηση στο άγνωστο;

Τι γίνεται όταν ξυπνάς και κοιμάσαι με έναν άνθρωπο που δεν μοιάζετε σε τίποτα;

See Also

Όταν μοιράζεσαι στιγμές και πράγματα με κάποιον που δεν έχετε ούτε ένα κοινό στοιχείο; Μία κοινή ασχολία; Ένα κοινό ενδιαφέρον βρε παιδί μου!

Τι γίνεται λοιπόν τότε;

Τότε καταλαβαίνεις ότι είσαι με κάποιον που δεν ταιριάζεις και δεν θα ταιριάξεις ποτέ.

Καταλαβαίνεις ότι δεν θα μπορέσεις να είσαι μαζί του για πολύ καιρό ακόμα, γιατί πολύ απλά δεν θα αντέξεις.

Χρειάζεσαι κάποιον που να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, για να μοιραστείτε και κοινές στιγμές! Κάποιον που να ξυπνάς και να κοιμάσαι μαζί του και να το χαίρεσαι! Να πηγαίνεις εκδρομές, βόλτες στη θάλασσα, περιπάτους στο βουνό, και να  ξέρεις πως και στην επόμενη τρέλα που θα σου έρθει να κάνετε, εκείνος θα είναι μαζί σου!  Γιατί θέλει κι εκείνος να κάνετε πράγματα μαζί! Από το να πάτε για βραδινό μπάνιο, να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας ιταλικό ή κινέζικο, μέχρι να κάτσετε στον καναπέ και να δείτε εκείνη την ταινία -που ψάχνατε 5 μέρες- τρώγοντας ποπ κορν!  Θα είναι σε όλα μαζί σου! Και όχι για έναν, δύο, τρεις μήνες..  αλλά για περισσότερο…

Γιατί καλοί οι ενθουσιασμοί αγάπη μου, και καλός και ο Coulomb, αλλά να μην ξεχνάμε και την πραγματικότητα: τα ετερώνυμα μπορεί να έλκονται, τα ομώνυμα όμως στο τέλος αντέχουν!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top