Τα καλύτερα ταξίδια είναι τα όνειρα

Γράφει η Έφη Παναγοπούλου

Δεν έκανα ταξίδια μακρινά, όσα ταξίδια έκανα όμως, τα έκανα με την ψυχή μου. Με την καλοσύνη που διέπει το μυαλό και τον σεβασμό στον εαυτό μου. Σε όλα τα ταξίδια είχα φάρο την καλή διάθεση και πάντα το μυαλό γέμιζε εικόνες και η ψυχή αγαλλίαζε από καινούργια μέρη, νέες γνωριμίες, ίσως και νέους φίλους.

Πάντα γύρναγα με βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις, γεμάτη πάθος και όνειρα για το επόμενο ταξίδι. Τι και αν η ψυχολογία δεν ήταν πάντα η καλύτερη, η διάθεση δεν ήταν στα limit up,  πάντα έφτιαχνε στην εικόνα της λαχτάρας για νέες περιπέτειες του μυαλού. Μέσα από όλο αυτό κατάλαβα ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι τα όνειρα και ότι τα ταξίδια του μυαλού είναι πριβέ.

Εσύ ονειρεύεσαι; Χάσαμε τα όνειρα και βιώνουμε καταστάσεις όπως έχουν. Χωρίς να τις ονειρευτούμε όπως θα θέλαμε να είναι. Που ξέρεις; Το όνειρο καμιά φορά γίνεται πραγματικότητα. Χάσαμε έρωτες, που σε μια στροφή έφυγαν και επειδή δεν τους είπαμε ότι τους ονειρευτήκαμε, χάσαμε την ευκαιρία μας. Ξεχάσαμε ότι στα ταξίδια του μυαλού κάνεις την ωραιότερη διαδρομή. Θάλασσα, βουνά, λίμνες και πάντα φτάνεις στον προορισμό σου, πάντα όμως, και δίπλα πάντα είναι ο άνθρωπος που αγαπάς.

See Also

Γιατί στα όνειρά σου του μίλησες, του είπες τι αισθάνεσαι, τον έπεισες να προσπαθήσει να σε δει με τα μάτια της ψυχής του. Είδε την καλοσύνη σου, είδε πως έψαχνες για αγάπη, χωρίς όμως να πνίγεις τον άλλον, χωρίς να τον πιέζεις. Απλά κάθεσαι στην γωνία σου και αγαπάς αυτό που βλέπει η ψυχή σου, αγαπάς με τα μάτια, αγαπάς από το βάθος της καρδιάς σου. Είδε ότι είσαι εδώ, ακόμα και αν σε αδικήσει και αν σε πληγώσει, γιατί ξέρεις ότι αυτός που αγαπάς δεν έχει πρόθεση. Τα είδε όλα αυτά και έμεινε εδώ και έφτασε στο προορισμό κρατώντας σου το χέρι.

Τα όνειρα του μυαλού είναι πριβέ. Δεν τα μοιράζεσαι, απλά τα ζεις όπως γουστάρεις εσύ, με πάθος, με ένταση, με έρωτα, όπως γουστάρεις. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κάνεις ένα ταξίδι μάζεψε εικόνες και αναμνήσεις. Αλλά μην ξεχνάς να ονειρεύεσαι. Και αν τυχαία σε κανένα λεωφορείο η μετρό δεις κάποιον να χαμογελάει μόνος του, θυμήσου ότι εκείνη την ώρα κάνει όνειρα. Ονειρεύεται πριβέ.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top