Στα λόγια και στις πράξεις σου να βάζεις πάντα αγάπη

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Λόγια, λόγια, λόγια. Λόγια αγάπης. Λόγια χαράς. Λόγια ενθουσιασμού και ευτυχίας. Λόγια μεγάλα, λόγια απερίσκεπτα. Λόγια πικρά. Λόγια που κόβουν. Λόγια που ακούν και λόγια που απλά μιλούν!Λέξεις!

Τα λόγια είναι λέξεις και όμως αποτελούνται από χιλιάδες συναισθήματα. Ποιος θα φανταζόταν πως η δύναμή τους μπορεί να ισοπεδώσει και την πιο καλοσυνάτη πράξη; Τρομερό και όμως αληθινό! Θα το έχεις παρατηρήσει, ίσως και να το έχεις βιώσει και ίσως να έχεις αντιληφθεί πως οι λέξεις πολλές φορές αφήνουν τις βαθύτερες χαρακιές!

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!
Σε προλαβαίνω και δηλώνω θερμός υποστηρικτής της αλήθειας! Εκείνης που πολλές φορές πονάει βαθιά, αλλά δεν παύει να είναι προτιμότερη από το οποιοδήποτε ψέμα. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά των πραγμάτων.

Εκείνη που υποστηρίζει πως η αλήθεια, ενώ είναι δώρο και αξία ανεκτίμητη, θα πρέπει πάντα να ελέγχεται πίσω από τα κίνητρά της. Δεν είναι απαραίτητα πάντα όλα όσα επιλέγουμε να πούμε σωστά. Δεν είναι λίγες οι φορές που άθελά μας ή ακόμα και εσκεμμένα καθοδηγούμαστε από το συναίσθημα του θυμού, της πικρίας, της ζήλιας και της έντασης της στιγμής, με αποτέλεσμα να ακούγονται λόγια παραπανίσια.

Λόγια που πονάνε και πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Λόγια ανεξίτηλα στη μνήμη, που παλεύουν να ζήσουν το τώρα και ας παραμένουν “χτυπημένα” από το τότε και από ό,τι άλλο αποφάσισε να φέρει μαζί του το παρελθόν! Αυτό συμβαίνει με ότι έχει αγγίξει την ψυχή μας! Αυτό δεν θα πάψει να συμβαίνει ποτέ όσο οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να επικοινωνούν το «μέσα» τους με λόγια είτε της στιγμής είτε της ουσίας!

Η σιωπή δεν κάνει λάθη.

Τα λόγια σου είναι πολύτιμα, όπως και οι σιωπές σου! Χίλιες φορές να σιωπάς κάποιες στιγμές. Χίλιες φορές τη στιγμή που ο ψυχισμός σου δεν βρίσκεται σε ισορροπία να επιλέγεις την σιωπή. Εκείνη ξέρει! Εκείνη δεν κάνει εύκολα λάθη!

Εκείνη θα σε βοηθήσει να σκεφτείς και να δεις καθαρά, δίνοντας σου τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεσαι για να αντιδράσεις σωστά στην επόμενη σου κίνηση και στα επόμενα σου λόγια! Γιατί καλώς ή κακώς είναι αργά να πάρεις πίσω όσα είπες μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Αν τα λόγια σου δεν ξεθυμαίνουν, δεν εμπεριέχουν αγάπη και δεν φέρνουν την υπογραφή σου, να είσαι σίγουρος πως λίγο αργότερα θα διαπιστώσεις πως το λάθος σου είναι ανθρώπινο, μα ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και άκρως ανεπανόρθωτο!

Μπορεί ο εγωισμός για λίγο να σε βοηθήσει να μην το παραδεχτείς, μπορεί κατευθείαν να νιώσεις άδικος, λιγόψυχος και πικραμένος με τον εαυτό σου, αναζητώντας την πιο κοντινή συγγνώμη που σου βρίσκεται ως μέσω διαφυγής.

Τι να σου κάνει όμως μια συγγνώμη; Τι να σβήσει; Tι να κρατήσει και τι να διορθώσει; Ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε, ό,τι ένιωσες και ένιωσε και ο συνομιλητής σου έγινε συναίσθημα, από εκείνα που είτε γίνονται ανεξίτηλα, είτε μπαλώνονται και προχωράνε με απώτερο σκοπό να επιβιώσουν!

Οι πράξεις σου είσαι εσύ! Το ίδιο και τα λόγια σου!
Ζύγιζε λοιπόν τα λόγια σου! Πίστεψε ακόμη περισσότερο στις πράξεις σου και κάνε τα λόγια και τις πράξεις σου να παλεύουν για το δρόμο του “μαζί”.

Να αγαπιούνται δυνατά, να πορεύονται παρέα και να μην μπορούν να κάνουν διαφορετικά! Οι πράξεις σου είσαι εσύ! Το ίδιο και τα λόγια σου!

Φιλτράρισε λοιπόν καλύτερα κάποιες φορές τις λέξεις σου πριν φανερωθούν και κάνε τις πράξη αν χρειαστεί την κατάλληλη στιγμή! Προτίμησε το καλό έναντι κάθε είδους κακού, προτίμησε την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη και φυσικά την αγάπη και εξέφρασέ την με λόγια καρδιάς!

See Also

Με λόγια της δικής σου καρδιάς! Εκείνη ξέρει και εκείνη αργά ή γρήγορα θα είναι ικανή να μιλήσει όπως πραγματικά της αξίζει, βασισμένη στην αλήθεια της!

Και αν η καρδιά σου πονάει; Αν η καρδιά σου δεν είναι σε θέση να δει καθαρά και να πράξει σωστά; Tότε είναι που αξίζει πραγματικά να αφήσεις τις πράξεις σου και τα λόγια σου να γίνουν ένα! Υπό τον όρο να εμπεριέχουν καλοσύνη και αλήθεια και ας είναι στο πέρασμά τους να προκαλέσουν πόνο.

Είναι και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής! Είναι και αυτό μέρος της ευτυχίας! Μόνο έτσι άλλωστε διατηρείται η μαγεία της αγάπης. Μόνο έτσι διατηρείται η μαγεία των λέξεων και εμείς μαζί με τις λέξεις συνεχίζουμε δυναμικά να μαθαίνουμε, να παρατηρούμε, να ζούμε, να ονειρευόμαστε! Να αγαπάμε!

Δεν το βλέπεις άλλωστε, πως κάθε μέρα ζεις για την αγάπη; Δεν το νιώθεις, πως κάθε μέρα σκέφτεσαι την αγάπη; Άλλοι ίσως λιγότερο και κάποιοι άλλοι περισσότερο και ας τρέχουν οι λέξεις να μας προλάβουν.

Και ας τρέχουμε εμείς να προλάβουμε εκείνες! Σημασία έχεις πως όλοι στο τέλος της ημέρας ζούμε για κάποιο σκοπό! Και αυτός ο σκοπός ακούει στη λέξη αγάπη!

Πέρασαν πολλά χρόνια από τη ζωή μου για να καταλάβω ότι το «α» και το «ω» είναι η αρχή και το τέλος της λέξης «αγαπώ».

#loveletters #justbelove #serendipity #σχεσεις #ερωτας #ψυχολογία #σεφερου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top