Είμαι άνθρωπος, και ώρες ώρες φοβάμαι…

Γράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Νομικός

Όταν φοβάμαι, μην απαιτείς να δώσω λύση! Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να δείξεις μεγάλη υπομονή, ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου τη στιγμή αυτή, και έτσι να λάβω ένα ξεκάθαρο μήνυμα συναίσθησης από εσένα, το οποίο θα με διευκολύνει στο να βγω από αυτήν την κατάσταση με το δικό μου τρόπο, στο δικό μου χρόνο.

Όταν φοβάμαι, έχουν σηκωθεί οι άμυνές μου και αισθάνομαι απειλή. Σε αυτήν την κατάσταση θολώνει η ορθή κρίση και μπορεί να μπω και σε κατάσταση πανικού. Δεν ωφελεί σε τίποτα να επιβαρύνομαι και με την επίκριση, θεωρώντας ότι έτσι θα αλλάξω στάση. Να την χειροτερέψω, είναι το πιο πιθανό. Η χείρα βοηθείας βρίσκεται στο να με καταλάβεις και να μου το δείξεις.
Όταν φοβάμαι, λειτουργούν οι μηχανισμοί της παράλυσης. Παρότι πιθανότατα επειδή εσύ τα βλέπεις από έξω να έχεις την καλύτερη λύση να μου δώσεις, το όλο θέμα είναι στο πως θα μου τη δώσεις.

See Also

Χρειάζεται υπομονή, συγκατάβαση και διάθεση προσφοράς σε ότι έχεις να μου πεις. Όχι επίδειξης, καταφρόνησης και νουθεσίας. Αν εκνευριστείς, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.
Όταν φοβάμαι, είμαι άνθρωπος και είναι φυσιολογικό. Ας θυμάσαι ότι στις στιγμές που και εσύ έχεις φοβηθεί, χρειαζόσουν χρόνο και τρόπο για να το ξεπεράσεις. Πάρε το ρόλο τότε του στοργικού γονέα, που θα δείξει στο παιδί του με αγάπη πως θα ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, ώστε να βγει πιο δυναμωμένο.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top