Blog

Γράφει η Βάλια Κ.

Με αγαπάει μου λες με δάκρυα στα μάτια και ντρέπεται ακόμη και η ίδια η λέξη για την έννοια που της δίνεις. Τον αγαπάω και εγώ προφέρεις με πόνο για να με πείσεις και θέλω να βάλω όλη μου την δύναμη να σου ουρλιάξω ΣΥΝΕΛΘΕ επιτέλους αλλά δε θα το κάνω. Θα σε πάρω μόνο μια μεγάλη αγκαλιά για να κρυφτείς για λίγο εκεί μέσα όπως μου ζήτησες. Όπως κάναμε από μικρές κάθε φορά που έφευγε η μια από το σπίτι της άλλης.

Σε κοιτάζω στα μάτια γιατί πλέον δεν αντέχω να βλέπω στο κορμί σου τα σημάδια.
Ακόμη εκεί είναι λίγο πιο πάνω από το ρολόι που φόρεσες στο δεξί σου χέρι, ενώ πάντα το φόραγες στο αριστερό για να κάνεις την διαφορά έλεγες, η μελανιά που κατά λάθος σου έκανε αυτή την φορά. Ακόμη εκεί είναι και η μελανιά στο μπούτι σου, που όπως είπες πάνω στα πειράγματα σου έκανε. Ακόμη εκεί όμως είναι και το σημάδι λίγο πιο πάνω από το δεξί σου φρύδι που όπως υποστήριξες χτύπησες ενώ άνοιγες το ντουλάπι της κουζίνας.

Σημάδια πάνω στο κορμί σου που με τον καιρό θα φύγουν θα σβήσουν και ελπίζω να μην έρθουν άλλα καινούρια. Σημάδια όμως και στην ψυχή σου που θα μείνουν εκεί μέχρι εσύ να καταλάβεις την αξία σου και να ξυπνήσεις από το κακό όνειρο που βλέπεις αλλά και ζεις. Ξύπνα κοριτσάκι μου και έλα να τρέξουμε μαζί..

Υπομένεις αρκετά και όμως δε μεγάλωσες έτσι. Εσύ δεν είχες τέτοια βιώματα ακόμη και στο σχολείο, θυμάσαι τότε που μπήκες στη μέση όταν το κορίτσι της Α΄λυκείου δεχόταν επίθεση λεκτική και σωματική από το τότε αγόρι της;
Φέρε στη θύμηση σου τι της είπες.. Να σέβεται και να αγαπάει τον εαυτό της!
Εκείνου του φώναζες ότι είναι άνανδρος και τον προκαλούσες να τα βάλει μαζί σου γιατί από την αδικία που έβλεπες ήθελες να πληρώσει αλλά εκείνος απλά έσκυψε το κεφάλι και έφυγε και τώρα είσαι εσύ στη θέση να σκύβεις το δικό σου κεφάλι.

Έχεις δεχτεί πόσες συγνώμες και όλο συνεχίζει τα ίδια. Προσπάθησες να τον βοηθήσεις να αλλάξει, έγινες στήριγμά του, καταπάτησες τα θέλω σου και τις αξίες σου για να νοιώθει εκείνος καλά. Τον δικαιολόγησες πόσες φορές. Άγχος έλεγες λόγο της δουλειάς του, λόγω των οικονομικών, λόγω της οικογένειας του που στηρίζεται πάνω του ακόμη και λόγω των προβλημάτων των φίλων του είπες που οικειοποιείται γιατί είναι ευαίσθητος και εσύ πουθενά.

Τα έβαλα μαζί του . Τον είδα να σκύβει το κεφάλι να ζητάει συγνώμη και να παρακαλάει να τον πιστέψω και όμως στα μάτια του δε φαινόταν καμία λύπηση.
Δε θα αλλάξει φιλενάδα μου γιατί δε θέλει, δε μπορεί πες το όπως θέλεις.
Μόνο από σένα ζητάω, σε παρακαλάω να μου δώσεις το χέρι σου να μπορέσω να σε τραβήξω μακριά και να μείνουν όλα σαν μια ανάμνηση. Δε μπορώ να κάνω τίποτα με το ζόρι, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Ήρθε η ώρα να βγεις από την αγκαλιά μου. Έλα να σου σκουπίσω τα μάτια για τελευταία φορά. Να μαζέψουμε τα πράγματά σου, να βγούμε έξω να μυρίσουμε τον καθαρό αέρα και να δούμε τον ήλιο. Μαζί θα το κάνουμε αυτή τη φορά δε θα σε περιμένω απλά. Έλα πάμε