Τις εξηγήσεις, τις οφείλεις! Δεν τις ζητάω, δεν παρακαλάω..

Γράφει η Βίκυ Πλευρίτη

Δε θα μιλήσω, ούτε εξηγήσεις θα ζητήσω!
Όμως οι δικαιολογίες μέσα μου, τελειώνουν.
Νομίζεις δε βλέπω αλλαγή στη συμπεριφορά σου;
Σε ρώτησα κάμποσες φορές αν είναι όλα καλά; Πες το διαίσθηση πες το αντίληψη, χαζή δεν είμαι και το ξέρεις.
Πόσες φορές οι άντρες κατηγορείται τις γυναίκες ότι σας απαντούν με ένα «τίποτα» που σημαίνει από πίσω πολλά. Πόσα post έχουν φτιαχτεί για αυτό το «τίποτα»! Όμως και σεις δεν πάτε πίσω, για την ακρίβεια δεν πάτε καλά και όταν δεν πάτε καλά γιατί κάτι σας απασχολεί «κλείνετε το στοματάκι». Αν μπορούσατε θα κρεμούσατε και μια ταμπέλα στο λαιμό σας που θα έγραφε «σφραγίστηκε».
Κάτι συμβαίνει, το τι είναι όμως δεν παίζει να κάνω μαντεψιές! Μεγάλωσα πια, έχω ταραχτεί άπειρες φορές στο παρελθόν για να βγάλω συμπεράσματα αλλιώτικων συμπεριφορών που μιλάνε από μόνες τους αινιγματικά. Δεν έχω ούτε όρεξη, μα πιο πολύ ούτε το κουράγιο να αναλωθώ! Βαριέμαι και να στο πω λίγο πιο λαϊκά ξενερώνω!
Οι άντρες το κάνετε αυτό, δε μιλάτε, δεν έχετε παράπονα! Οι γυναίκες όταν λέμε τι μας πειράζει μας λέτε γκρινιάρες και ότι εμείς, ως συνήθως, έχουμε το πρόβλημα.
Αν σε ενόχλησε κάτι, πες το! Αν σε προβληματίζει κάτι, πες το! Αν θες χρόνο να σκεφτείς, πες το! Αν θες να χωρίσουμε, πες το! Τι φοβάσαι μην πληγωθώ ή προσπαθείς να την κάνεις με ελαφρά τη καρδία και προτιμάς με τη συμπεριφορά σου να μου το δείξεις για να μην προκαλέσεις την αναμενόμενη έκρηξη; Πίστεψε με, αυτός ο τρόπος δε θα στο κάνει πιο εύκολο.
Τελοσπάντων δε βαριέσαι, εγώ τη χαζή δε μπορώ να την παίξω, ούτε γατούλα να γίνω μήπως φιλοτιμηθείς και μου δώσεις καμία εξήγηση, αλλά σίγουρα δε θα μπω στον κόπο να σε προκαλέσω ή να παρακαλέσω να μιλήσεις! Να σου μάθω εγώ τι θα πει ειλικρίνεια και να είσαι ντόμπρος! Αυτή η δουλειά ήταν της μανούλας σου και μάλλον την παρέλειψε.
Δε θες; Οκ. Το δέχομαι, όμως να ξέρεις το κρύο και η παγωμάρα εμένα με ενοχλούν και οτιδήποτε πάει να με αναστατώσει, με απομακρύνει!
Αν δεν νιώθω πως μου φανερώνεις τα αισθήματα σου, ευχάριστα ή δυσάρεστα, τότε ξέρεις τι γίνεται; Τα δικά μου ξεφουσκώνουν.
Αν λοιπόν έχεις κάτι αγόρι μου, άνοιξε το ρημάδι το στόμα σου και μιλά. Μην το αφήνεις να εννοηθεί, γιατί πολύ απλά δεν είναι ξεκάθαρο και ότι δεν είναι ξεκάθαρο λερώνει. Και οι λεκέδες από κάποια υφάσματα δε φεύγουν. Και γω λερωμένα ρούχα δε φορώ, στον κάδο απέναντι πάω και τα πετάω, άντε στην καλύτερη τα κάνω ξεσκονόπανο!

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top