Τα πέντε άλυτα προβλήματα μιας σχέσης.

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα. Δεν υπάρχει επαφή φιλική, επαγγελματική, πόσο μάλλον, ερωτική που να είναι τέλεια. Υπάρχουν όμως και πέντε προβλήματα στις ερωτικές σχέσεις που απλά, δεν λύνονται!

Η ΖΗΛΙΑ

Όλοι θέλουν να αισθάνονται πολύτιμοι για τον άνθρωπο τους. Κανείς δεν θέλει να θεωρείται “δεδομένος”. Αλλά, η αρρωστημένη ζήλια είναι αρρώστια, και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της σχέσης. Γεμίζει με αμφιβολίες αυτόν που την εκδηλώνει, ενώ και ο άλλος τελικά βαριέται να εξηγεί και εγκαταλείπει. Το τέλος είναι αναπόφευκτο!

ΚΑΚΟ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΞ

Πώς να το κάνουμε; Το σεξ αποτελεί κινητήριο δύναμη της σχέσης και ενίοτε μπορεί να την απογειώσει. Αν το σεξ σε μια σχέση λιγοστεύει ή γίνεται απλά για να γίνει, τότε έχετε πρόβλημα. Σε περίπτωση που αυτό οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους (κατάθλιψη, κούραση κτλ) μπορείτε να προσπαθήσετε να το λύσετε με την βοήθεια κάποιου ειδικού. Αν πάλι δεν γίνεται τίποτα, απλά προχωρήστε παρακάτω. Σχέση χωρίς καλό σεξ είναι καταδικασμένη!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Σε μια σχέση πρέπει να εμπιστεύεσαι, ειδικά αν αυτή μακροχρόνια. Το να είσαι κρυψίνους κάνει κακό πρώτα σε σένα γιατί δεν σε βοηθά να αφεθείς και να προσεγγίσεις τον άλλο. Είσαι συνέχεια με το φόβο ότι ο άλλος μπορεί να σε προδώσει και γι’ αυτό βγάζεις άμυνες. Αλλά και ο άλλος έρχεται σε δύσκολη θέση, γιατί βλέπει ότι δεν τον εμπιστεύεσαι και λειτουργεί αναλόγως. Ως γνωστόν «ο καθρέφτης όπως τον κοιτάς, σε κοιτάει».

ΒΙΑ

Όταν σε μια σχέση εμφανιστεί η βία τότε απλά δεν υπάρχει σχέση. Όταν ο ένας σύντροφος χτυπήσει – κακοποιήσει τον άλλο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το ξανακάνει, όσα συγχωροχάρτια και αν του δοθούν. Οπότε the story ends,  τόσο απλά! Σεβασμός και βία είναι έννοιες ασύμβατες!

See Also

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μπορούμε να αξιώσουμε το έτερον ήμισυ να λέει “ναι” σε όλα. Αλλά πώς να το κάνουμε, όταν δύο σύντροφοι είναι σε όλα “άσπρο-μαύρο” και δεν αλλάζουν με τίποτα στάση, τότε δημιουργούνται εντάσεις! Οι εντάσεις φέρνουν καυγάδες, πολλές φορές σοβαρούς. Αποτέλεσμα; Οι καυγάδες τρώνε την σχέση σαν σαράκι.Την φθείρουν. Έτσι , σιγά σιγά, σε λίγους μήνες ή χρόνια (ανάλογα με την περίπτωση) επέρχεται το τέλος!

Οι σχέσεις έχουν γίνει δύσκολες, ειδικά σήμερα, με τον ρυθμό που κυλά η ζωή μας. Προσοχή χρειάζεται, πίστη στον εαυτό μας και διορατικότητα όταν βλέπουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν  Για να μην γίνεται κανείς
“το κορόιδο” κανενός .

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top