Οι λεπτομέρειες κρίνουν την αγάπη.

Γράφει η Νατάσσα Σπύρου

Οι λεπτομέρειες, αυτές οι μικρές, που τις περισσότερες φορές τις αφήνουμε και περνούν χωρίς να τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αυτές καθορίζουν τα πάντα και κρίνουν στο τέλος τον νικητή του παιχνιδιού.

Και στην περίπτωση της αγάπης νικητές είναι και οι δύο. Αυτοί που έδωσαν και ένιωσαν αγάπη και πόνο έως το μεδούλι. Αυτοί που δεν άφησαν τις λεπτομέρειες να προσπεράσουν, μα τις είδαν και τις αφουγκράστηκαν μετατρέποντας τες σε ευκαιρίες.

Πόσο εύκολα το λέμε το σ’ αγαπώ μα πόσο δύσκολα το κάνουμε πράξη. Πόσο εύκολο είναι τελικά να βάλουμε στην άκρη εγωισμούς και να πλησιάσουμε τον άλλον δίνοντας βάση στις πραγματικές του ανάγκες. Εκεί είναι που κερδίζουμε ή χάνουμε ανθρώπους και το αντίστροφο.

Η ουσία λοιπόν κρύβεται στην λεπτομέρεια. Το πώς θα σε κοιτάξω, το τι θα σου πω, ακόμα και το πώς θα συμπεριφερθώ μετά από καυγά μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα. Σε όλες τις σχέσεις από τις ερωτικές έως τις επαγγελματικές η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Απλά στον έρωτα τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.

Όταν στο παιχνίδι μπαίνει η καρδιά όλα μεγαλοποιούνται στο μυαλό μας. Μας κατακλύζουν συναισθήματα τέτοιας έντασης που πολλές φορές γίνεται δύσκολο να τα διαχειριστούμε. Λεπτομέρεια είναι το χαμόγελο που θα σου φτιάξει την μέρα μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα. Η αγκαλιά που μέσα της θα χωθείς για να νιώσεις ασφάλεια, ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη όταν νιώθεις πως παλεύεις μόνος εναντίων όλων.

Σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης που μάταια πολεμάει τους εχθρούς. Λεπτομέρεια είναι η συμβουλή και η κατανόηση, το γέλιο που πολλές φορές συνοδεύεται από το δάκρυ. Μια καλημέρα και μια καληνύχτα, ένα σε «σκέφτομαι» που περικλείει όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου. Το «εγώ θα είμαι εδώ, μη φοβάσαι» η ανάγκη να σε ακούν, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που πολλές φορές δεν τις βλέπουμε μα είναι εκεί και μας φωνάζουν.

See Also

Η παρουσία μου στη ζωή σου, το μοίρασμα των ευθυνών και των προβλημάτων, το πόσο διατεθειμένος είσαι να βάλεις προτεραιότητα τις ανάγκες του ανθρώπου που αγαπάς, όχι γιατί είναι ο άνθρωπός σου και θεωρείς πως πάντα θα είναι δικός σου, απλά και μόνο γιατί αγαπάς.

Ακόμα και ό τρόπος που θα διαλέξεις να φύγεις από τη ζωή κάποιου είναι λεπτομέρεια σημαντική που δείχνει πόσο αγάπησες στα αλήθεια και πόσο άφησες το σημάδι σου.

Και εγώ καρδιά μου διαλέγω να μείνω. Για όσο μπορώ να κάνω αυτές τις λεπτομέρειες πραγματικότητα. Για όσο εσύ θα μπορείς να κάνεις τις μικρές στιγμές να μοιάζουν μεγάλες. Για όσο η αγάπη μας κρατάει ζωντανούς ζωγραφίζοντας τον πίνακα της ζωής μας με αυτές τις χρωματιστές λεπτομέρειες που πάντα θα κάνουν τη διαφορά.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top