Μην ξεχάσεις να πεις ένα «μπράβο» σ’εκείνους που ρίσκαραν για τα αισθήματά τους!

Γράφει η Γεώρα

Προτρέπουμε τους ανθρώπους να λένε όσα αισθάνονται. Να βρίσκουν το θάρρος, τη δύναμη, το ψυχικό σθένος για να σταθούν μπροστά σε εκείνον ή εκείνη που τους έχει μαγέψει και σε μία εποχή συναισθηματικά νεκρή να φανερώσουν την αλήθεια τους, το συναίσθημα που κρύβουν.

Τους προτρέπουμε να είναι αληθινοί και παρ’ότι είναι δύσκολο τους λέμε να εκφράζονται γιατί αξίζει να μάθει κάποιος ότι αγαπήθηκε. Δεν τους είπαμε ποτέ όμως μπράβο! Το περάσαμε έτσι. Σαν κάτι κοινό και εύκολο. Σαν κάτι καθημερινό που το έχει σκεπάσει η ρουτίνα.

Λοιπόν δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Να φανερωθείς άοπλος στην δύσκολη αυτή μάχη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαρραλέο και ελπιδοφόρο για την εποχή, αυτή η πράξη ειλικρίνειας.

Και σας αξίζει ένα μπράβο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που βρήκατε το θάρρος και είπατε όσα νιώθατε με τον κίνδυνο να σας ρημάξουν ό,τι πιο γλυκό και τρυφερό έχετε μέσα σας.

Μπράβο σας που είχατε το θάρρος να πείτε την αλήθεια. Μπράβο σας γιατί δεν είναι εύκολο. Μπράβο σας που κοντράρατε με τον εγωισμό σας, με τους φόβους σας, με την λεπίδα του ίσως και να πονέσω και δεν κάνατε βήμα πίσω.

Μπράβο που δεν κρυφτήκατε πίσω από το δάχτυλό σας. Μπράβο που ρισκάρατε. Μπράβο σας που ήσασταν ειλικρινείς πρώτα με εσάς και ύστερα με όποιον αγαπήσατε! Γιατί είναι δύσκολο να παραδεχτείς ακόμα και σε εσένα τι πραγματικά αισθάνεσαι.

Προτρέπουμε τους ανθρώπους να εκφράζονται, ας τους χαρίσουμε όμως και ένα μπράβο τουλάχιστον σε εκείνους που έντυσαν τις λέξεις τους με συναίσθημα και τα χέρια τους με αγάπη, τα μάτια τους με καλοσύνη και την ψυχή τους με ένα απαλό χάδι. Μπράβο σε εσένα που ρίσκαρες για ό,τι θεωρούσες πως άξιζε! Μπράβο σου, σπανίζει πλέον αυτό!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top