Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε η δεύτερη επιλογή οποιουδήποτε.

Γράφει η Κορίνα Παπαδοπούλου 

Γυναίκα. Σύμβολο πολλών μεγάλων επιτευγμάτων. Σύμβολο της ίδιας της ζωής που πολλές φορές όμως ξεχνάει την αξία της. Η ζωή και η καθημερινότητα δείχνουν πως συνήθως η γυναίκα είναι αυτή που είναι το δεύτερο πρόσωπο σε μια παράλληλη σχέση. Διαβάστε και πάλι την πρόταση.

Δεύτερο πρόσωπο. Δεύτερο. Χωρίς λοιπόν να είμαι κριτής κανενός διερωτώμαι. Πως γίνεται, πως το επιτρέπεται, πως το επιλέγετε, γιατί;

Υπέροχες, φανταστικές γυναίκες, έρμαια του εγωισμού ενός άλλου ανθρώπου. Να είναι σε μια σχέση μόνο και μόνο για να τονώνουν το εγώ ενός ανθρώπου που ξεκάθαρα έχει θέματα αυτοεκτίμησης. Ενός πλάσματος που θέλει να νιώθει το κέντρο του κόσμου.

Να τους φτάνει το λίγο, το ελάχιστο που περισσεύει από μια άλλη γυναίκα.

Να δέχονται στην ζωή τους να μην είναι η πρώτη επιλογή του ανθρώπου που (νομίζουν πως) είναι ερωτευμένες μαζί του. Του ανθρώπου που γι’ αυτές είναι τα πάντα. Ένα πάντα τόσο αβέβαιο και μετέωρο. Ένα πάντα που το μόνο που προσφέρει είναι ανασφάλειες και πόνο.

Το θέμα είναι το γιατί. Γιατί να θέλει ένας άνθρωπος ανεξάρτητα από το φύλο του να έρχεται δεύτερος; Πως μπορεί να ξέρει πως ο άνθρωπος τους, φιλά, αγκαλιάζει, λέει ερωτικά λόγια, κάνει έρωτα σε έναν άλλο άνθρωπο και να είναι καλά με αυτή την σκέψη;

Ποια είδους ανασφάλεια είναι αυτή που τους κάνει να αρκούνται από το τίποτα; Δεν μπορώ ως άνθρωπος να δεχτώ πως αυτή την μορφή σχέσης. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκέφτομαι και να είμαι καλά με την συνθήκη πως ο άνθρωπος μου την ώρα που δεν είμαστε μαζί είναι με κάποια άλλη. Πως έρχομαι δεύτερη στις επιλογές του.

Μπορώ να καταλάβω εν μέρη πως σε αυτές τις ιστορίες υπάρχουν ενδεχομένως κάποια αισθήματα. Σίγουρα όμως δεν είναι έρωτας. Όχι και από τις δυο πλευρές.

Ένας ερωτευμένος άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα για το έρωτα του. Θέλει να είναι συνεχώς και μονάχα μαζί του, όχι και μαζί του. Αυτές τις σχέσεις τις χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός. Το αίσθημα του νέου και του ναρκισσισμού. Η ικανοποίηση της ανάγκης που έχουμε ως άνθρωποι για επιβεβαίωση. Δυστυχώς αυτές οι σχέσεις δεν είναι αληθινές και δεν αντέχουν στον χρόνο.

Αγαπητές μου γυναίκες, παλέψτε, ζήστε, πολεμήστε για την ζωή σας. Για την πρωτιά, σε όλους τους τομείς. Μην συνεχίζεται να είστε το χόμπυ κάποιου ανθρώπου.

Σταματήστε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας πως μια τέτοιου είδους σχέση έχει μέλλον και είναι υγιής. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε η δεύτερη επιλογή του καθενός.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top