Οι καθαροί πολεμιστές, κερδίζουν την μάχη, πριν καν τη δώσουν..

Γράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Νομικός

Δεν θα κατακτήσεις με τη συντριβή και την νικηφόρα έκβαση μιας μάχης τον αντίπαλο. Το όφελος και η ολοκληρωτική νίκη έρχεται όταν ο αντίπαλος αποδεχτεί τη στάση σου, αισθανθεί τη δύναμη της θέσης σου, διαβάσει στα μάτια σου την αποφασιστικότητα και το μεγαλείο της ύπαρξής σου, αναγνωρίσει το απόλυτο των προθέσεών σου και καταλάβει την καθαρότητα και ειλικρίνεια των στόχων σου.
Υπάρχει ένα σημείο, εκεί πίσω και πέρα από τη φυσική υπόσταση του αντιπάλου σου, που βρίσκεται η σκέψη του, ο νους του και ο σχεδιασμός των πράξεών του. Ο καθαρός πολεμιστής, αυτός που δεν παγιδεύεται από τα κίνητρα τα δικά του και που δεν εμπλέκει το δικό του νου στις δράσεις του αντιπάλου του αλλά τον κρατάει ελεύθερο και αδέσμευτο, μπορεί και βλέπει σε αυτό το σημείο και αποκτάει το σωστό και κατάλληλο χρονισμό για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει.
Οι καθαροί πολεμιστές, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ζούνε αληθινά, ολοκληρωμένα και απόλυτα ενσυνείδητα, να διατηρούν ένα νου που δεν αποσπάται και δεν παγιδεύεται και γι αυτό στις μάχες τους δεν εμπλέκονται αλλά τις τελειώνουν με αυτό που ονομάζεται μη-μάχη, απλά δηλώνοντας την παρουσία τους.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top