Μπορεί να άργησα αλλά έμαθα να με αγαπάω..

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Μην φανταστείς, δεν άργησα ιδιαίτερα πολύ. Δεν έκανα όσα έπρεπε, όταν έπρεπε και όπως θα έπρεπε, για να προλάβω να μάθω νωρίτερα.. Άραγε τι να προλάβω; Ποιόν να προλάβω; Τον χρόνο; Τους ανθρώπους μέσα στον χρόνο; Μήπως εμένα μέσα σε αυτόν; Η μήπως τελικά εμένα μέσα από εμένα;

Ήθελα να αργήσω! Ακόμα αργώ! Όσο μαθαίνω την ζωή, θα αργώ συνέχεια να καταλάβω, πόσο πιο σύντομα θα είχα καταφέρει να με είχα αγαπήσει νωρίτερα! Μα πάλι λάθος.. Αυτή η σκέψη παραμένει πάντα μια επιθυμία, την οποία όλο και κάπως καταφέρνω να γεύομαι μα ποτέ να χορταίνω. Κάποιες μέρες καθόλου, άλλες μέρες όσο δεν φαντάζεσαι και κάποιες άλλες η μετριότητα σε συνδυασμό με την μετριοπάθεια μου αγγίζουν τα όρια μιας βαρετής περσόνας! Αυτή είμαι εγώ!

‘Ενα κορίτσι, μία κοπέλα και μια γυναίκα, γεμάτη αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα. Ένα κορίτσι γεμάτο αμφιβολίες μα συνάμα παγιωμένες αντιλήψεις! Μία κοπέλα γεμάτη όρεξη για ζωή, που φλερτάρει έντονα με την θλιβερή όψη της πραγματικότητας των πραγμάτων! Μια γυναίκα, που μαθαίνει από παιδί για την αγάπη, την ονειρεύεται μέρα νύχτα και ζει για αυτήν, με την ελπίδα να μην την χάσει ποτέ από την ζωή της! Με την ελπίδα να γίνει η αγάπη συνώνυμο του εαυτού της!

Πες μου λοιπόν, τι σου έμαθε η αγάπη;
Το μέσα μου. Το έξω μου. Τους ανθρώπους. Τους ορίζοντες που βρίσκονται μπροστά μου. Την φράση: «Ζήσε όπως επιθυμεί η καρδιά σου». Την λέξη απογοήτευση. Την λέξη δοτικότητα. Τα πάντα! Όλα αρχίζουν από αυτήν και όλα τελειώνουν σε εκείνη! Όλα αποκτούν αξία χάρη σ’ αυτήν και όλα χάνουν το ενδιαφέρον τους, όταν απουσιάζει! Θα το έχεις νιώσει, δεν μπορεί να είμαι η μόνη!

Ναι. Είναι αλήθεια! Για εσένα πες μου όμως. Τι έμαθες;
Για την ακρίβεια έπαθα και έμαθα, όπως όλοι! ´Εμαθα πως εγώ θα νιώθω πάντα ένα απόλυτο κενό, όταν η ίδια θα πάψω να πιστεύω σε εμένα! Όταν η ίδια θα πάψω να γουστάρω εμένα! Και αν έρθουν μέρες που θα πάψω να με αγαπώ, θα ξέρω πως θα είναι επιλογή μου! Για ότι καλό η κακό προκύψει στη ζωή μου, έμαθα και πλέον αναγνωρίζω πως υπαίτια είμαι εγώ!

Δεν φταις εσύ μαμά, ούτε εσύ μπαμπά! Ούτε εσύ, ερωτά μου! Και εσύ φίλη μου γλυκιά, που σε απομάκρυνα, πάλι δεν φταις! Εγώ σας έβαλα στη ζωή μου, εγώ σας επέλεξα να μπείτε στη καρδιά μου και αν την πληγώσατε είμαι υπεύθυνη εγώ και όχι εσείς! Το αποτέλεσμα κάθε τι καλού ή κακού που μου προκαλέσατε, είναι αποτέλεσμα και δικής μου επιλογής! Σας νοιάζομαι, γιατί πλέον με νοιάζομαι! Σας αποδέχομαι, γιατί πλέον με αποδέχομαι! Σας καταλαβαίνω, γιατί πλέον με καταλαβαίνω! Σας συγχωρώ, γιατί πλέον με συγχωρώ!

Κάπως έτσι δεν θα έπρεπε αλήθεια να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις;
Και το ρωτάς; Ποιος είναι άραγε τέλειος για να μας συμπεριφερθεί τέλεια; Δεν νιώθω τέλεια, δεν θα υποσχεθώ σε κανέναν πως θα τον κάνω να νιώθει πάντα τέλεια και δεν γεννήθηκα για να οδηγηθώ στην τελειότητα, όσο και αν χάνω τον χρόνο μου πολλές φορές για να την κυνηγώ!Υπόσχομαι να προσπαθώ κάθε μέρα να είμαι αληθινή! Υπόσχομαι να προσπαθώ κάθε μέρα να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου και να κάνω λάθη! Γιατί μόνο έτσι θα μάθω! Μόνο έτσι θα μάθω και άλλα πράγματα για εμένα, για τους άλλους, για την ζωή! Για την ουσία! Είμαι εδώ για να ζήσω την ουσία! Αυτή που θέλω εγώ! Αυτή που ονειρεύεται η παιδικότητα μου και ο ενθουσιώδης χαρακτήρας μου! Αυτή που δυσκολεύομαι να κρύψω και όμως εκείνη καταφέρνει να κρύβεται!

See Also

Τι να φοβηθώ, αλήθεια; Ποιος θα με κρίνει; Ποια «δεύτερη ζωή» θα μου επιτρέψει να ζήσω όπως πραγματικά επιθυμώ; Όχι! Δεύτερη ζωή δεν έχει και αν υπάρχει θα προτιμήσω αυτή που ζω και έζησα έως τώρα! Γιατί αυτή με διαμόρφωσε, αυτή με δίδαξε και αυτή θα με οδηγήσει σε ό,τι αγαπώ! Και αυτό λέγεται ζωή! Θα επιλέξω λοιπόν να ζω! Θα επιλέξω να αγαπώ την ζωή! Τίποτα λιγότερο! Δεν θέλω πλέον και τίποτα περισσότερο!

Ακούς λοιπόν, ζωή; Σ’ αγαπάω όσο κανέναν! Ακούς, εαυτέ μου; Το ίδιο και εσένα! Υπόσχομαι να συναντηθούμε στις πράξεις μου! Υπόσχομαι να σιγουρευτείς για εμένα εκεί! Δεν θα αργήσω! Μα και αν αργήσω, θα είναι και αυτό επιλογή μου! Να μην ανησυχείς για εμένα, θα πάψω να ανησυχώ και εγώ για εσένα! Αργά ή γρήγορα θα μείνουμε μαζί! Ήδη υπάρχεις στη καρδιά μου και ας σε μαθαίνω ακόμα!

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν! Ξέρεις εσύ που.. Σε όλες τις όμορφες στιγμές που θα έρθουν! Δεν θα αργήσω! Μα και αν αργήσω για ακόμη μια φορά, να με περιμένεις και εσύ για ακόμα μία! Μαθαίνω βλέπεις καθημερινά και ας μεγαλώνω! Σε ξέρω όμως καλύτερα σήμερα και κάθε αύριο λίγο καλύτερα από χθες!

Να με προσέχεις εαυτέ μου! Σήμερα κιόλας! Να μου μιλάς για αγάπη πιο συχνά! Εάν τολμάς, για πάντα! Σε φιλώ!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top