Τα απλά και τα ξεκάθαρα είναι η πιο όμορφη διάλεκτος σε μια σχέση!

Γράφει ο Τριστάνος

Μερικές φορές μπαίνουμε σε μία διαδικασία, για να ωραιοποιήσουμε κάποια πράγματα, διότι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτός που επιλέξαμε, μας βγήκε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε πλάσει στη φαντασία μας.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε με τίποτα το προφανές, ενώ αυτό φωνάζει μέσα στα μούτρα μας την αλήθεια. Η λογική μας, διαμαρτύρεται και κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε έξω το συναίσθημα, για να μπορέσουμε να δούμε καθαρά τί γίνεται.

Λέμε ότι “άλλαξες”, όταν αρχίζει κάτι να μην μας αρέσει στον σύντροφό μας. Δεν άλλαξε όμως κάτι στον χαρακτήρα του, απλά αποκαλύφθηκε. Το προσωπείο κατέρρευσε και τώρα βλέπεις με ποιον πραγματικά έχεις να κάνεις.

Μετά έχουμε το διαβόητο “θέλω χρόνο να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά”.

Δεν θέλει να σκεφτεί, ούτε χρόνο για να ξεμπερδέψει τα συναισθήματα του. Απλά υπάρχει κάποιος άλλος/η, ένα τρίτο πρόσωπο και θέλει να αποφασίσει – ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά – με ποιον από τους δύο θα συνεχίσει τη ζωή του, διότι ο κλοιός στενεύει ολοένα και θα ξεσκεπαστεί.

Όσο για κείνο το “λάθος κατάλαβες”.

Δεν κατάλαβες λάθος – σου είπε ψέματα. Δεν παρερμήνεψες τίποτα, απλά τον έπιασες να σου λέει ψέματα και προσπαθεί να τα μπαλώσει με άθλιες δικαιολογίες και γελοίες υπεκφυγές. Στο τέλος μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις κιόλας ότι είσαι και αδιάκριτος/η, κάνοντας ότι νευρίασε που δεν τον εμπιστεύεσαι.

Δεν έχει σκοτούρες και δουλειές και δεν προλαβαίνει να σε δει, διότι είναι πνιγμένος και διαρκώς απασχολημένος. Απλά σε βαρέθηκε και ψάχνει διεξόδους για να σε αποφύγει χωρίς να νιώθει τύψεις, μέχρι που σιγά – σιγά θα τελειώσει η ιστορία σας.

Αν ήθελε να σε δει θα έβρισκε το χρόνο και τον τρόπο, μετακινώντας μέχρι και τα βουνά για να φτάσει δίπλα σου, έστω και για λίγες πολύτιμες στιγμές.

Αν ήθελε να απαντήσει στα μηνύματα σου, θα σου έστελνε και δεν θα σε άφηνε να κοιτάζεις κάθε μία ώρα το κινητό σου, βλέποντας με απογοήτευση ότι το κουτάκι της απάντησης είναι αδειανό.

Αν ήθελε να σε βοηθήσει, θα ήταν εκεί όταν τον χρειαζόσουνα και δεν θα ήταν συνεχώς απών, όλες εκείνες τις φορές που τον είχες ανάγκη και δεν μπορούσες να τον βρεις.

Εάν σε ποθούσε, θα κάνατε έρωτα πιο συχνά και δεν θα ένιωθες αμήχανα κάθε φορά που τον/την πλησιάζεις, γεμίζοντας ενοχές και ακούγοντας ότι είναι υπερβολικό και ότι “όλο αυτό έχεις μέσα στο μυαλό σου”.

See Also

Ασφαλώς και το έχεις, διότι ο έρωτας είναι υπέροχος και τα ζευγάρια που θέλουν ο ένας τον άλλον, βρίσκονται ερωτικά συχνά, χωρίς “πονοκεφάλους” και χαζά προσχήματα αποφυγής.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δεις την πραγματικότητα και να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις. Ωραία η αγάπη που νιώθεις, όμως όταν ο άλλος δεν σε ποθεί, σου λέει ψέματα, δεν επιδιώκει να σε βλέπει, δεν είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές, έχει πιθανόν και άλλο πρόσωπο στη ζωή του και δεν δείχνει να σε υπολογίζει για το μέλλον, ίσως ήρθε η ώρα να του αδειάσεις τη γωνιά.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να στριμωχτούμε σε ένα ταξί, που έχει ήδη 5 άτομα μέσα. Απλά κάνουμε υπομονή και μπαίνουμε στο επόμενο που θα περάσει για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την διαδρομή και όχι να νιώθουμε δυσφορία.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίζουμε σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τί θέλουν.

Τα απλά και τα ξεκάθαρα είναι η πιο όμορφη διάλεκτος. Και δόξα το Θεό την μιλούν αρκετοί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα “κινέζικα” για αυτούς που τους αρέσει να παιδεύονται και ας κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο του βιβλίου μας.

Άλλωστε ένα κακό κεφάλαιο, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αποτυχημένο όλο το βιβλίο.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top