Σπάνια η ευτυχία, είναι ταυτόσημη με την επιτυχία..

Γράφει η Μαρία Σαντορινιού 

Όταν πετυχαίνεις ένα κατόρθωμα στην ζωή σου το θεωρείς μια μεγάλη επιτυχία και όταν αυτό συνδέεται με ένα βαθύ, έντονο και ζωντανό συναίσθημα μέσα σου, τότε αυτό λέγεται ευτυχία.

Η αναζήτηση της ευτυχίας βρίσκει λιμάνι σε κάθε σταθμό της ηλικίας σου. Πώς συμβαίνει αυτό;

Θα σου πω αμέσως τώρα, σε κάποια δύσκολη κατάσταση, εκεί που πολεμάς τα κύματα της ζωής σου αρχίζεις να αναπολείς και να νοσταλγείς τις καλές και ωραίες χωρίς υποχρεώσεις μέρες που ήσουν 5 χρονών. Έφτανε μόνο μια αγκαλιά και ένα τρυφερό γλυκό χάδι από τους γονείς σου για να νιώσεις την ευτυχία να σου τρυπάει το σώμα σου. Όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα έκαναν τα χατίρια σε σένα για να σε βλέπουν να χαμογελάς. Και εκεί που αφήνεις τον εαυτό σου, έρχεται στο νου σου ένα λούτρινο αρκουδάκι που σου αγόρασε ο παππούς και η γιαγιά. Ένιωσες μια απερίγραπτη συγκίνηση και ανεξήγητη χαρά.

Όταν μεγάλωσες και πλησίασες τα 18 χρόνια, ευτυχία θεωρούσες την σαββατιάτικη βόλτα με την παρέα σου και επιτυχία για σένα ήταν η καλή βαθμολογία στον έλεγχο. Όμως, ο χρόνος περνά γρήγορα και προσγειώνεσαι σε ηλικία που έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα στο επαγγελματικό κομμάτι.

Παρ’ολα αυτά νιώθεις ένα μεγάλο κενό στην καρδιά σου. Καμία επιτυχία πλέον δεν σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο. Τίποτα δεν σε αφήνει να χαρείς τα βραβεία σου και ας έλεγαν οι άλλοι, ότι έκανες φιλόδοξες προσπάθειες στην καριέρα σου.

Είσαι νικητής και μπράβο σου!

Εντούτοις, νιώθεις ένα λυγμό και έναν στεναγμό μέσα στα σώθηκα σου. Γιατί;

Δεν λέγεσαι υπερόπτης και αλαζόνας διότι δεν ξεχνάς ποτέ τον πλησίον σου αφού του προσφέρεις οικονομική βοήθειά κάθε φορά. Έτσι σου έμαθαν οι γονείς σου να συμπεριφέρεσαι στα άτομα που έχουν ανάγκη, πλέον έχει γίνει μια απλή ρουτίνα.

Άλλωστε σε κάθε επιτυχία σου κερδίζεις περισσότερα χρήματα και δεν ξεχνάς να ευχαριστήσεις και τον εαυτό σου αγοράζοντας καινούργια ρουχα και ας ασφυκτιά η ντουλάπα σου. Μετά την ανανέωση, σου λείπει και κάτι άλλο..
Αγοράζεις, αγοράζεις και ξανά αγοράζεις…

Επενδύεις στην υλιστική ευτυχία και ξεχνάς την ευτυχία της ψυχής σου.
Ποιος την λογαριάζει κάθε φορά αφού εσύ έχεις ο, τι θέλεις στην στιγμή.
Όμως, έτσι αναλώνεσαι σε ανούσια μονοπάτια, σε χαζά ράφια και ψεύτικες βιτρίνες με αποτέλεσμα να φθείρεις την αξία σου.

Μήπως μπορείς να αγοράσεις και την αξία σου;

Η ευτυχία δεν αγοράζεται. Δεν βρίσκεται σε ράφια ούτε την έχουν μόνο οι πλούσιοι.
Μπορεί να ναι ένα πλούσιο συναίσθημα που πρωτο-αισθάνθηκε η μαμά σου μόλις σε αντίκρισε για πρώτη φορά στην ζωή της. Αλλά αυτό το συναίσθημα είναι δυνατό και αποδέχεται τους πάντες. Αρκεί να το προσκαλέσεις μέσα σου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ξαναγυρίζουμε στο δώρο που σου πρόσφερε ο παππούς και η γιαγιά τότε που ήσουν μικρός. Ένιωσες ευτυχία για την πράξη αγάπης και όχι, για το περιεχόμενο του δώρου. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και στα καθημερινά πράματα της ζωής και ας έχεις χίλιες επιτυχίες και άλλες τόσες δόξες . Αν δεν έχεις αγάπη μέσα στην ψυχή σου όπως ένα μικρό παιδί για ό,τι κάνεις τότε δεν έχεις κερδίσει τίποτα!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top