Πριν πεις το “σ’αγαπώ”, μάθε να το εννοείς!

Γράφει η Κατερίνα Χατζηβασιλείου

Ξέρεις τι σκεφτόμουν απόψε; Τι σημαίνει “Αγαπώ”.
Λοιπόν, κοίτα, πώς το αντιλαμβάνομαι εγώ!

Σημαίνει, σ’αγαπώ με την καρδιά μου, και όχι με τα μάτια μου. Ανιδιοτελώς. Χωρίς προσωπικό συμφέρον. Χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση και κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό, δεν είναι αγάπη. Συναλλαγή είναι.

Σημαίνει, σ’αγαπώ γι’ αυτό που είσαι. Όχι γι’ αυτό, που θα ήθελα να γίνεις. Αποδέχεσαι τον άλλον, έτσι ακριβώς όπως είναι. Με τα θετικά του και με τα αρνητικά του. Γιατί η αγάπη σου, είναι αγνή. Δε βάζει ταμπέλες. Δεν καταδικάζει. Δεν παίζει με την ψυχή ενός ανθρώπου.

Προσπαθεί κάθε μέρα να του δείξει, πόσο σημαντικός και πόσο μοναδικός είναι. Τον βοηθάει, να ανακαλύπτει κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερες πτυχές του εαυτού του και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του. Και αξίζει! Ναι! Αξίζει πολλά! Και πάνω απ’όλα, αξίζει να είναι ευτυχισμένος!

Σημαίνει, σ’αγαπώ και είμαι ευγνώμων, που είσαι στη ζωή μου. Γιατί, η παρουσία σου και μόνο, μου δίνει χαρά, ελπίδα, όνειρα, ζωή! Που μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Και μέσα από εσένα, νιώθω πως η αγάπη είναι ένα υπέροχο ταξίδι!

Σημαίνει, σ’αγαπώ ψυχή τε και σώματι και γι’αυτό είμαι και θα είμαι ολοκληρωτικά παρόν εδώ για ‘σενα. Ό,τι κι αν γίνει. Όλα θα αντιμετωπίσουμε μαζί. Χέρι με χέρι. Ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν διαλυμένα. Η αγκαλιά σου, να είναι το καταφύγιό μου. Δε μετανιώνω. Δεν οπισθοχωρώ στα δύσκολα.
Γιατί, πίστεψέ με. Μόνο αγάπη δε λέγεται αυτό.

Σημαίνει, σ’αγαπώ και χαίρομαι να σε βλέπω να κινείσαι ελεύθερα και να είσαι αεράτος στην ψυχή. Χωρίς μαύρες σκέψεις, θλίψη, φόβο και ανασφάλεια. Κι αυτά, επειδή εσύ τα προκαλείς όλα αυτά, στον άνθρωπο που υποτίθεται ότι αγαπάς.
Γιατί το μόνο που ξέρεις καλά, είναι να απαιτείς, για να ικανοποιείται ο εγωισμός σου.

Σημαίνει, σ’αγαπώ αληθινά, γιατί είμαι αληθινός, κι εσύ είσαι ο άνθρωπός μου. Και θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι. Να νιώθεις περήφανα για ‘μένα, όπως νιώθω κι εγώ περήφανα για ‘σένα. Να κερδίσω την αγάπη σου και να την διατηρήσω στο χρόνο.

See Also

Ξέρεις γιατί;

Επειδή, όταν λες “σ’αγαπώ”, σημαίνει σε θαυμάζω, σε εκτιμώ, σε σέβομαι, σε εμπιστεύομαι, σε αποδέχομαι!

Σημαίνει, σ’αγαπώ πάντα, παντού και υπό όλες τις συνθήκες!

Γι’αυτό, σκέψου πολύ καλά ξανά, πριν ξεστομίσεις το “σ’αγαπώ”.
Κι αν αποφασίσεις να το πεις, μάθε πρώτα να το εννοείς.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top