Με θέληση και θάρρος, να κοιτάς κατάματα τις κρίσεις πανικού!

Γράφει η Demi

Πολλοί είμαστε αυτοί που κατά καιρούς υποφέρουμε είτε από κρίσεις πανικού, είτε από κρίσεις άγχους. Η σωστή επεξεργασία και η παρακολούθηση των αιτιών που ξεκινάνε είναι το σημαντικότερο απ’ όλα. Βαθιές και αργές αναπνοές, χαλαρή μουσική και χαμηλός φωτισμός κατά την κρίση βοηθάνε πολύ. Όπως επίσης το να καταγράψεις όταν περάσει η κρίση, όλες εκείνες τις σκέψεις και τους λόγους που σε έκαναν να το πάθεις.

Με ηρεμία, χρόνο και θάρρος πάρε τον φακό και κάνε μια ενδοσκόπηση μέσα σου να δεις τι ήταν αυτό που σε φόβισε και πυροδότησε να σου συμβεί για ακόμη μια φορά. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ανώδυνο να το αντιμετωπίζεις κάθε τόσο, αλλά με σωστό και έξυπνο χειρισμό, μπορεί την κρίση σου να την εκμεταλλευτείς και να της βάλεις τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.

Μην αφήσεις ανεκμετάλλευτα αυτά που σου συμβαίνουν. Μην φοβάσαι να τα αντιμετωπίσεις. Αγκάλιασε τους φόβους σου, δες τους κατάματα και πήγαινε κόντρα σε αυτό που φοβάσαι κάνοντας το κάθε φορά και από λίγο. Θα περάσει, άκουσε με.

Όλα ξεπερνιούνται , όλα παλεύονται, αρκεί να έχεις θέληση και θάρρος! Αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, εάν δεν επιχείρησες ποτέ μέχρι τώρα από ταμπού να κλείσεις ένα ραντεβού, μην το καθυστερείς. Το ραντεβού με τον ψυχολόγο μας , είναι σαν να δίνουμε ραντεβού με τον ίδιο μας τον εαυτό, με την ψυχή μας την ίδια που ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια κάποιες φορές.

Η διαφορά είναι, πως ο σύμβουλος ψυχικής υγείας, θα μοιραστεί μαζί σου αυτή την συνάντηση που κάνεις με σένα, θα μπει για λίγο στα παπούτσια σου και ως εξωτερικός παρατηρητής θα μπορέσει να σου βρει τα καίρια σημεία που πρέπει να δουλέψετε, αλλά κυρίως αυτά που πρέπει να δουλεύεις στην καθημερινότητά σου μόνος σου. Θα στα επισημάνει και θα σου δώσει εφόδια, εκλογικεύοντας σου ταυτόχρονα και όλα αυτά που σου συμβαίνουν.

Εν έτη 2022 κανείς δεν πρέπει να έχει ταμπού πλέον με τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους. Είναι λυπηρό να τα βλέπουμε όλα αυτά με μισό μάτι και να μην αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία μας και πόσο σημαντική είναι όλοι αυτοί οι αξιόλογοι επιστήμονες που στέκονται με σεβασμό απέναντι στο λειτούργημα τους και βοηθάνε μέσα από τις γνώσεις και τις πρακτικές τους, τόσες ταλαιπωρημένες και αποπροσανατολισμένες ψυχές.

Τι λες λοιπόν; Είσαι για ένα ραντεβού με τον ίδιο σου τον εαυτό;

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top