Καλό το παραμύθι πίσω από τα φίλτρα, μα η αλήθεια, δεν κρύβεται!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Πόσο άλλο;
Καλό το παραμυθάκι, καλό και το ταξίδι μέσα απ’ τα φίλτρα και την ανάγνωση της ψευδαίσθησής μας, στα βιβλία της σκέψης και της άριστης επιταγής της ψυχής, για ανανέωση.
Μα η αλήθεια δεν κρύβεται όσο και να θέλουμε, όσο και αν επιδιώκουμε και αν χανόμαστε σε μια φρούδα ελπίδα, επαναπροσδιορισμού, ψυχικής ηλικίας, γιατί η γενεαλογική, ό,τι και να κάνουμε, παραμένει και μας προσμένει.
Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες, στην ανηφόρα την ηλικιακή μας, αφού άλλοι, άλλες, δυστυχώς δεν είναι σε θέση να το ζήσουν και να το απολαύσουν.
Γυναικείες και αντρικές ματαιοδοξίες, που πάντα θα βρουν τρόπους και λύσεις, στα διάφορά τους αδιέξοδα, χαρίζοντας λεπτά, στιγμές ευχαρίστησης και παλιμπαιδισμού, σε γνωστά τερτίπια του νου και της απόλαυσής του, αν και ξέρει πως αποτελεί ματαιότητα και απατηλή εικόνα, στο φαίνεσθαι κι όχι στο γίγνεσθαί του.
Φίλτρα παντού, μας κάνουν αγνώριστους, μας μετατρέπουν όψεις και βλέψεις, σε κάτι άλλο. Σε κάτι διαφορετικό που σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να το προσεγγίσουμε, και απλά το χαζεύουμε από μακριά, με τις τεχνικές και καλλιτεχνίες, των έμπειρων χεριών, αρμόδιων για αναπλάσεις και ανανεώσεις.
Μα βλέπετε φίλτρα παίρνουν οι εικόνες, οι φωτογραφίες, αλλά οι ψυχές ζουν τις κακουχίες τους χωρίς να ναι σε θέση να αντιληφθούν τη φαιδρότητα των καταστάσεων, αφού παλεύουν και πάσχουν για ανασκαφές και ανακαλύψεις των τοιχωμάτων τους, ρίχνοντας τα κάστρα τους από μέσα για σιγουριά και απόλυτη αίσθηση ασφάλειας.
Μόνο όταν έχουμε τον έλεγχο, τροποποιούμε, μετατρέπουμε, αλλά κυρίως δεν παραμορφώνουμε και δεν γελοιοποιούμε, πρόσωπα και μορφές, ώστε να αντικατοπτρίζουν έναν άγνωστο ή μια ξένη προς εμάς φυσιογνωμία.
Φτιασίδια της θέλησής μας για λίγη ανανέωση, μέσα στα μουντά σκοτάδια του νου μας.
Ίσως και να τα δικαιολογήσουμε σε μέτρα επιθυμητά και επιτρεπτά χωρίς πολλές πολλές επεμβάσεις και τροποποιητικές συνδιαλλαγές με το άλλο φύλο.

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top