Δεν υπάρχει χειρότερο, απ’το να ξεκινάς τη μέρα σου χωρίς στόχους κι όνειρα!

Γράφει ο Μάνος Σαμοθρακής – Τριστάνος

Δεν υπάρχει χειρότερο, από το να μην έχεις να ασχοληθείς με κάτι. Να μην ξεκινάς την ημέρα σου με στόχους και με όνειρα για να υλοποιήσεις.

Να περνάνε οι ώρες και οι μέρες ανούσια, χωρίς να κάνεις κάτι που αγαπάς. Να είσαι αναγκασμένος απλά να κινείσαι και να διεκπεραιώνεις μόνο ζωτικές ανάγκες.

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο, από το να μην σε χρειάζεται κανένας. Να μην έχει κανένας την ανάγκη σου, την αγκαλιά σου, την παρουσία σου.

Η ζωή είναι ένας κύκλος. Μέσα σε αυτήν υπάρχουν μικρότεροι κύκλοι που είναι τα διαστήματα που ασχολούμαστε με κάτι. Είναι μία σχέση, ένας γάμος, μία φιλία. Τίποτα δεν κρατάει αιώνια όμως. Τις περισσότερες φορές ο κύκλος κλείνει.

Δεν μπορείς να παίζεις μπάλα μια ζωή. Ούτε να χορεύεις, ούτε να τρέχεις, ούτε να βουτάς από 15 μέτρα, ούτε να πέφτεις με αλεξίπτωτο κτλ.

Ακόμη και οι σχέσεις χαλούν. Οι φιλίες. Ναι κάποιες μένουν και για πάντα! Μπορεί όμως να πεθάνει ένας εκ των δύο.

Οι κύκλοι λοιπόν πολλές φορές κλείνουν. Το λάθος είναι να εγκλωβιστείς μέσα τους. Να μείνεις στο παρελθόν. Σε έναν κύκλο που τελικά έγινε η φυλακή σου.

Μην το κάνετε. Ανοίξτε νέους κύκλους. Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ομορφιές. Μην παραιτείστε από την ζωή. Μην πέσετε στην παγίδα του “δεν μπορώ”.

Αφήστε πίσω το παρελθόν και τους κύκλους που έκλεισαν και φτιάξτε υπέροχους για το παρόν, για το μέλλον. Κάντε αυτό που αγαπάτε.

See Also

Βρείτε χόμπυ. Γραφτείτε σε ομάδες. Κάντε εκδρομές. Φτιάξτε χειροτεχνίες. Δημιουργήστε, αγαπήστε, δώστε βοήθεια σε άλλους που έχουν την ανάγκη σας. Γίνετε σημαντικοί για κάποιους και θα νιώσετε σημαντικοί και για σας.

Δώστε νόημα στη ζωή σας. Γεμίστε την με όμορφα πράγματα. Πάντα υπάρχουν ασχολίες που θα γεμίσουν τη μέρα σας. Ανεβείτε ένα βουνό, βουτήξτε σε μία λίμνη, τραγουδήστε, μαγειρέψτε συνταγές, κάντε ό,τι σας γουστάρει τελικά!

Έτσι θα νιώσετε ζωντανοί, χρήσιμοι, χαρούμενοι και η ζωή σας θα αλλάξει. Ανοίξτε νέους κύκλους…ανοίξτε τη ζωή!

 

© 2023 Love&More. All Rights Reserved. Design by JG Web Design

Contact us

Scroll To Top