Χτίσε χαμόγελα και φτιάξε μια καινούρια μέρα!

January 11, 2017
3 Mins Read
38 Views

Γράφει η Έφη Νερούτσου

Τι; Νομίζετε ότι επειδή μπήκε το 2017 θα αλλάξω; Νομίζετε πως δια μαγείας θα γράφω κάτι άλλο από αυτό που ήδη ξέρετε;

Όχι, ίσα-ίσα που νομίζω πως θα τα φωνάζω ακόμη πιο πολύ. Κάτι με έχει βρει εδώ και καιρό. Έλεγα εδώ και ένα μήνα πως το νέο έτος θα έχει κάτι ωραίο, κάτι με χρυσόσκονη, θα είναι ωραία χρονιά ρε παιδί μου. Το έλεγα και το πίστευα.

Όλοι κάθε πρωτοχρονιά για κάποιο λόγο περνάμε ωραία. Την επόμενη ημέρα όμως πάλι για κάποιο λόγο είναι όλα ίδια. Ο πονοκέφαλος από τα ποτά,  τα παπούτσια σου που έχεις παρατήσει μέσα στην μέση και το κινητό σου αφόρτιστο όπως πάντα. Φέτος δεν ήταν έτσι για εμένα. Ο πονοκέφαλος υπήρχε όπως και τα ποτά αλλά σηκώθηκα με όρεξη, φόρεσα τα καλά μου και πήγα στολισμένη για ένα καφέ. Κοίταξα γύρω μου και είχα μια αίσθηση πως αυτή την χαρά της κανονικής τρελής δεν την είχα μόνο εγώ. Όλοι δίπλα μου ήταν χαρούμενοι, σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω τους.

Ωστόσο για να μην είμαι και υπερβολική, είμαι ακριβώς η ίδια Έφη Νερούτσου που ήμουν και πριν απλά έβαλα περισσότερη αισιοδοξία στην ζωή μου.
Σε αυτό, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι άνθρωποι γύρω μου. Η ενέργεια που μου δίνουν ρε παιδί μου. Οι κουβέντες και τα γέλια που θα κάνουν τους γύρω μας να απορούν “Μα καλά, τι σκατά μπορεί να λένε και να γελάνε έτσι;”.

Πέρασα υπέροχες γιορτές μαζί με τους φίλους μου και για πρώτη φορά έκανα Πρωτοχρονιά με την παρέα μου που μεγαλώσαμε μαζί(για φαντάσου). Είχα την οικογένεια μου και τους φίλους μου δίπλα μου. Τι άλλο να θέλω;

Μα φυσικά. Πως πήγα να το ξεχάσω; Ο έρωτας φίλη μου. Αυτός τα κάνει όλα. Έχεις δει την μούρη σου πως κάνει όταν σου στέλνει μήνυμα αυτός που θέλεις; Έχεις πιάσει ποτέ την καρδιά σου να δεις το πόσο γρήγορα χτυπάει; Θυμάσαι πως είναι να πηγαίνεις κάπου, να κοιτάς δίπλα σου και αυτό που βλέπεις να σε κάνει να χάνεις τα λόγια σου; Σου έχει τύχει να μην ξέρεις τον απέναντι σου και να κάνεις τα πάντα για να τον μάθεις; Ξέρεις πόσο ηλίθια χαμογελάω όταν ξυπνάω και βλέπω μήνυμα “Καλημέρα Νερουτσάκι μου”;
Αν σου συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ηρέμησε. Πάρε ανάσα, χαμογέλα και ζήστο.

Όοολα αυτά εγώ τα έχω. Δεν τα είχα μόνο την Πρωτοχρονιά, τα είχα από πριν και ελπίζω να τα έχω και για πολύ ακόμη. Δεν ξέρω πως αλλά κατάλαβα δυο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως οι άνθρωποι μας είναι οι γιορτές μας. Το δεύτερο είναι πως αν νιώθεις έτοιμη φέτος φίλη μου να ερωτευτείς θέλω να σου πω μια συμβουλή: ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ.

Άλλη χάρη έχει ένας τρελός. Σε κάνει να γελάς και λέτε πράγματα μαζί που αν τα ακούσει κανείς θα σας κλείσουν δίκλινο σε τρελοκομείο. Μόνο αυτοί είναι ικανοί για όλα και δεν πάνε με τα “πρέπει”.
Με καταλαβαίνετε ή τσάμπα τα γράφω και χαζογελάω γλυκά μόνη μου;

Αν είσαι ερωτευμένη φίλη μου, τι να πω, περαστικά!
Εσύ πάλι που κοιμάσαι ακόμη με το μαξιλάρι σου, δεν πειράζει… Βγες για ποτά με τους φίλους σου και απόλαυσε το και αυτό.
Μην αγχώνεσαι γιατί να έχεις στο μυαλό σου κάτι…τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Σας φιλώ και σας αγαπώ.

Exit mobile version