Σημασία έχει να σε επιλέγεις και να σε αγαπάς!

November 30, 2016
2 Mins Read
28 Views

Γράφει ο Σάκης Χαλβαντζής.

Ακούς τις σειρήνες της μοναξιάς;
Τις σειρήνες της μοναξιάς σου λέω.. τις ακούς φίλε;

Εμείς κατασκευάσαμε τούτες τις σειρήνες. Εμείς είμαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις σκιές που σκεπάζουν τη ψυχή μας, στερώντας της το πολύτιμο φως της ζωής. Πολυάνθρωπες κοινωνίες, που βρίθουν από τούτο τον “σκοτεινό ίσκιο”. Εμείς τις κατασκευάσαμε.

Η μοναξιά γεννήθηκε μέσα στη μαζοποίηση. Ένα μικρό κακομαθημένο παιδί ήταν, που η αστυφιλία το άνδρωσε κάνοντάς του όλα τα χατίρια. Ο ευδαιμονισμός του έδωσε σάρκα και οστά κι ο τραγικός – “σύγχρονος τρόπος ζωής” το νουτεύει ακόμη, όπως η μάνα το βυζανιάρικο νεογνό.

Πότε θα απογαλακτιστούμε από δαύτη; Από την εσωτερική μας μοναξιά, πότε θα απογαλακτιστούμε φίλε;

Βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο βούρκο της αποξένωσης, της ανασφάλειας, της εσωστρέφειας και το νεογνό έχει μεγαλώσει πλέον.. Ενηλικιώθηκε. Βρίσκεται  στο ζενίθ του. Έχει παρέλθει το κρίσιμο σημείο και πλέον κινεί τα νήματα στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, της προσωπικότητάς σου.

Έχει γίνει μάστιγα η εσωτερική μοναξιά. Χτυπάει αλύπητα δίχως διακρίσεις. Δε δείχνει έλεος. Μονάχα τα δόντια της δείχνει.. Ακονίζει τα δόντια της κι ετοιμάζεται να σε κατασπαράξει με την πρώτη ευκαιρία, στο πρώτο σου λάθος.

Κι ΕΣΥ, το μόνο που κάνεις είναι να καλλιεργείς καθημερινά τους φόβους σου. Να της δίνεις τροφή στο στόμα.. Ταΐζεις το θεριό που θα σε σκοτώσει, το έχεις συνειδητοποιήσει;

Ξέρω! Ξέρω πώς.. δεν την επιδίωξες τη μοναξιά, δεν την ήθελες φίλη σου. Δεν ήταν επιλογή σου, προέκυψε όμως. Σκόνταψες, πιάστηκες στο δόκανο. Αλλά δεν είσαι ο μόνος..

Κι ας φοβάσαι τώρα. Φοβάσαι γιατί έχεις διαβεί το κατώφλι της ανεπάρκειας του ίδιου σου του εαυτού. Αντικρίζεις τη φτώχεια του “είναι” σου. Τι πιο αβάσταχτο από τη εσωτερική σου γύμνια; Τίποτε.. Αλήθεια τίποτε.

Ξέρεις τι έχει σημασία ρε φίλε τελικά;

Όχι ποιος θα απλώσει πρώτος το χέρι, ούτε ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα. Σημασία έχει να επιλέξεις ENA απ’όλα εκείνα τα “χέρια” που απλώνονται γύρω σου. Φτάνει πια η συναισθηματική στείρωση, στην οποία έχεις υποβάλλει τον εαυτό σου. Είσαι αυτόφωτος οργανισμός! Είσαι ό,τι επιλέξεις να είσαι! Επέλεξε λοιπόν να είσαι.. η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Να σ’αγαπάς φίλε, να σ’αγαπάς!

Exit mobile version