Στην αρχή και το τέλος της μέρας, να θυμάσαι μόνο τα καλά

November 18, 2016
2 Mins Read
34 Views

Γράφει η Έφη Νερούτσου

Είναι αδύνατο να σε θέλουν όλοι αυτοί που θα ήθελες εσύ, είναι αδύνατο να αρέσεις σε όλους, είναι αδύνατο να μην σε πληγώσουν και να σου φερθούν όλοι καλά και είναι αδύνατο όλες οι ιστορίες να έχουν happy end.

Όλα μέσα στην ζωή είναι φίλες μου. Ξέρεις τι κλάμα έχω ρίξει εγώ στο παρελθόν για τους άντρες; Μιλάμε για δράμα. Άστα αυτά σου λέω και άκου με.

Να θυμάσαι μόνο τα καλά, αυτά αξίζουν. Αυτό το κείμενο το γράφω και αφορμή είναι ένας άνθρωπος που θυμήθηκα σήμερα.
Τον γνώρισα τυχαία σε μία χρονική στιγμή που το μόνο που ήθελα ήταν ηρεμία. Ήρθε, με έκανε να θυμηθώ πως είναι να κάνεις σαν τρελή για να δεις κάποιον, να στέλνετε μηνύματα “έχουμε θέμα αλλά δεν με νοιάζει”, να ζείτε για πολύ λίγο στον δικό σας κόσμο.

Δεν πέρασα σχεδόν τίποτα μαζί του και η ιστορία μας δεν εξελίχθηκε όπως θα νόμιζε κάποιος αν μας έβλεπε έξω μαζί. Ωστόσο αυτό το λίγο που κράτησε ήταν υπέροχο. Ποτά, αγκαλιές -που τις σιχαίνομαι το ξέρετε- , γέλια, αστεία χωρίς καμία ουσία, στο ίδιο κρεβάτι το βράδυ…
Όσο ωραία και να είναι όλα αυτά που περιγράφω το timing φίλη είναι μεγάλο πράγμα και το δικό μας timing ήταν βράστα.
Υπήρξαν στιγμές που ένιωσα θυμό και όλα αυτά τα τρελά που μας πιάνουν εμάς τις γυναίκες αλλά είναι από τους λίγους ανθρώπους που δεν αδιαφόρησα για αυτούς αφού μου έφυγε ο ενθουσιασμός.

Ξέρεις γιατί; Γιατί έχω τόσο ωραίες αναμνήσεις από εκείνον. Θυμάμαι τόσο χαμογελαστό τον εαυτό μου μαζί του και αυτό δεν μου επιτρέπει να νιώσω αδιαφορία, θυμό ή να μην απαντήσω στο απρόσμενο μήνυμα του.

Μην έχετε κακίες μέσα σας. Κακό σε εσάς κάνετε. Είναι κλισέ το ξέρω και το βαριέμαι όσο και εσείς αυτό που θα γράψω αλλά όλοι οι άνθρωποι που συναντάς έχουν να σου μάθουν και κάτι. Μικρό, μεγάλο , σημαντικό ή ασήμαντο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να το καταλάβεις και να πας παρακάτω.

Και αν δεν νιώθετε το ίδιο; Θα του θυμώσεις ή θα νευριάσεις; Πως θα απαιτήσεις από κάποιον να νιώσει ότι νιώθεις εσύ;
Θα βρεις αυτόν τον αμοιβαίο ωραίο έρωτα που αξίζεις.
Μπορεί να μην κρατήσει για πολύ, μπορεί να μην κρατήσει για όσο θες αλλά μετά θα έχεις κρατήσει κάτι. Μία ανάμνηση όμορφη είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

Μην ζείτε με τις αναμνήσεις αλλά να τις έχετε πάντα μαζί σας, κάπου θα σας χρειαστούν.
Όταν θα θες να θυμίσεις στον εαυτό σου αυτά που έχεις ζήσει, αυτά που σου αξίζουν, αυτά που σε έχουν κάνει να νιώσεις κάποιοι άνθρωποι και χαμογελάς όταν τους θυμάσαι… τότε βγάλε τις αναμνήσεις από την τσέπη σου και διεκδήσε αυτά που πρέπει.

Να επιλέγεις να θυμάσαι μόνο τα καλά και τότε θα είσαι καλά και μέσα σου.
Α και μην ξεχάσω, το κεφάλι όπως θα φεύγεις πάντα ψηλά ναι;

Exit mobile version