Δεν υπάρχει ξε-αγάπησα, υπάρχει μόνο δεν αγάπησα.

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος.

Δεν τους ξε-αγαπάμε τους ανθρώπους που περάσανε από τις ζωές μας.
Δεν τους ξε-αγαπάμε τους ανθρώπους που μας ξύπνησαν συναισθήματα.
Τους ανθρώπους που μας έκαναν να νιώσουμε, δεν τους ξε-αγαπάμε ποτέ.
Εκείνους που μας χάρισαν στιγμές πολύτιμες, εμπειρίες κι εικόνες όμορφες, δεν γίνεται να τους ξε-αγαπήσουμε.

Ακόμη κι αν τέλειωσαν σαν παρουσίες, ακόμη κι αν μας πόνεσαν ή μας τραυμάτισαν, ακόμη κι αν ήταν κατώτεροι των προσδοκιών μας, δεν γίνεται να τους ξε-αγαπήσουμε σας λέω.
Ακόμη κι αν στο τέλος αισθανθήκαμε θυμό, θρήνο, πληγωμένοι κι απογοητευμένοι, ακόμη κι αν βρήκαμε την δύναμη να προχωρήσουμε και να αδιαφορήσουμε στο τέλος για αυτούς, δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξε-αγαπήσουμε.

Τους συχωρούμε κάποια στιγμή, απομακρυνόμαστε, περνούν στο παρελθόν μας κι εμείς γιατρεύουμε τις πληγές μας και προχωράμε μπροστά, όμως συνεχίζουμε να τους αγαπάμε, γιατί αυτό είναι αγάπη, δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας, είναι θέμα ωριμότητας, ολοκλήρωσης κι αξιοσύνης δικής μας, ανεξάρτητα με το τι έκαναν εκείνοι.
Αν τους ξε-αγαπήσαμε, σημαίνει πως τελικά, δεν τους αγαπήσαμε ποτέ, σημαίνει πως δεν κάλυψαν τις ανάγκες μας, πως περιμέναμε από εκείνους να μας δώσουν πράγματα που δεν μπορούσανε, πως δεν μας ήταν βολικοί και του χεριού μας.
Σημαίνει πως είμαστε κι εμείς σαν κι εκείνους, αν ήταν λίγοι, μικροί, ανίκανοι κι εγωιστές. Σημαίνει πως επιλέξαμε κάτι με λάθος γνώμονα.
Δεν φταίνε εκείνοι για την δική μας την επιλογή, δεν φταίνε αυτοί που νιώσαμε, αν νιώσαμε..

Αν λες πως ένιωσες αγάπη φίλε μου, δεν μπορείς να την πάρεις πίσω, δεν γίνεται η αγάπη να μεταμορφωθεί σε κάτι άσχημο, δεν γίνεται ο έρωτας να μην ήταν έρωτας.
Αν αυτά τα δυο συναισθήματα τα πάρεις πίσω, σημαίνει πως δεν τα ένιωσες ποτέ. Γιατί αυτά που νιώθουμε είναι η αλήθεια μας και δεν είναι ποτέ λάθος, ό,τι βγαίνει από την ψυχή μας δεν είναι λάθος, ακόμη κι αν έχουν διοχετευτεί σε “λάθος” ανθρώπους.

Δεν υπάρχει ρήμα ξε-αγαπώ και ξε-ερωτεύομαι. Υπάρχει μόνο έκανα λάθος, υπάρχει δεν αγαπώ και δεν ερωτεύομαι.

“Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ.. Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά”. Λουντέμης.

Exit mobile version