Η απάντηση σε όλα, βρίσκεται στο επόμενο ταξίδι σου!

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

«Ένα ταξίδι, αυτό θέλω μόνο» σου είπα και με δάκρυα στα μάτια αποκοιμήθηκα στην αγκαλιά σου.

Ήταν πολλά μαζί για να αντέξω. Οι κρίσεις πανικού ήταν όλο και πιο συχνές και οι πονοκέφαλοι ανυπόφοροι. Η καθημερινότητα είχε γίνει αφόρητη και τα όνειρα μου ήταν πλέον άδεια.

Με πήγες στο κρεβάτι μας και μου έδωσες ένα φιλί. Εκείνη την νύχτα, επιτέλους κοιμήθηκα. Είχαν περάσει πολλές νύχτες που οι αϋπνίες και οι εφιάλτες δεν με άφηναν.

Όταν ξύπνησα το πρωί, το πρώτο που είδα ήταν η βαλίτσα. Τα είχες όλα έτοιμα. Πήρες άδεια από την δουλειά, ετοίμασες τα πράγματα, έκλεισες εισιτήρια, έκανες καφέδες και στεκόσουν εκεί στην πόρτα περιμένοντας να ανοίξω τα μάτια μου. Ήθελες να τα δεις φωτεινά και χαρούμενα, όπως τα ερωτεύτηκες.

Η αλήθεια είναι ότι όταν στο ζήτησα δεν πίστευα ότι θα μου κάνεις αυτό το δώρο. Οι υποχρεώσεις σου ήταν πολλές και τα οικονομικά μας οριακά για τέτοιες σπατάλες. Ευτυχώς όμως αυτήν την φορά με εξέπληξες.

Η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη, που εκσφενδονίστηκα στην αγκαλιά σου.

Ένα γεμάτο ντεπόζιτο στο αυτοκίνητο μας, δυο ρούχα σε μια βαλίτσα και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο χέρι. Αυτά ήταν τα εφόδια για την ευτυχία μας! Η άνοιξη και ο καυτός ήλιος, μας οδήγησε σε κείνο το νησί που ήταν απέναντι μας αλλά ποτέ δεν είχαμε επισκεφτεί. Πάντα το αμελούσαμε γιατί είχαν άλλα προτεραιότητα.

Εκείνο το ταξίδι, όμως, τελικά τα γιάτρεψε όλα!

Γαλήνεψε την ψυχή μας, γέμισε τις μπαταρίες μας, καθάρισε το μυαλό μας, γιάτρεψε τις πληγές μας και μας βοήθησε να ξαναβρούμε τους εαυτούς μας.

Αν το έχετε ανάγκη, κάντε το και σεις! Μαζέψτε λίγα λεφτά και πεταχτείτε ένα ταξιδάκι. Δεν έχει σημασία ο προορισμός, το μέσο μεταφοράς ή ο χώρος διαμονής. Σημασία έχει να ξεφύγεις, να δεις άλλα μέρη, άλλους ανθρώπους. Να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα σου.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς που και που να φεύγεις από τον εαυτό της καθημερινότητας σου και να γίνεσαι κάποιος άλλος. Να ξεφεύγεις από τα όρια και τους κανόνες της κοινωνίας σου και να πηγαίνεις κάπου να απολαύσεις την φύση, την ξεγνοιασιά και την παιδικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Ένα ταξίδι βοηθάει σε όλα.

Βοηθάει μια σχέση να ξαναζωντανέψει, βοηθάει μια ψυχή να γιατρευτεί, βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει, βοηθάει την καρδιά να ξεχάσει και απαλύνει τον πόνο από όπου και αν προέρχεται.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι το έχετε ανάγκη αλλά το αμελείτε.

Σήμερα είναι η ευκαιρία!

Μαζέψτε τα απαραίτητα, πάρτε τον πρώτο διαθέσιμο αγαπημένο σας άνθρωπο και επισκεφτείτε τον πιο κοντινό προορισμό. Μια μέρα, μια νύχτα, ένα σαββατοκύριακο, όσο και να είναι θα σας αναζωογονήσει τόσο, που δε θα μετανιώσετε.

Χαλαρώστε, αποδράστε, γιατρευτείτε! Το αξίζετε!

Exit mobile version