Όλοι ποθούμε την ευτυχία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα κότσια να την αγγίξουμε.

June 21, 2020
2 Mins Read
32 Views

Γράφει η Ηρώ Αναστασίου.

Είναι καλό να σταματάμε την αναζήτηση της ευτυχίας και να αισθανόμαστε από μέσα μας ευτυχισμένοι. Γιατί η ευτυχία έρχεται από εμάς, από μέσα μας.

Όταν δεν έχεις επιλογή, πρέπει να την δημιουργήσεις. Δεν αφήνεις το επάνω χέρι στην μοίρα σου. Δεν υπάρχει μοίρα, γιατί εσύ την φτιάχνεις την μοίρα σου.

Εσύ πρέπει να διοικείς την ζωή και την ευτυχία σου. Εσύ και μόνο εσύ επιλέγεις τον δρόμο σου. Η κυριότερη αιτία των προβλημάτων είναι οι λύσεις. Ίσως συνήθισες τα προβλήματα και την μιζέρια και φοβάσαι να αφεθείς στην ευτυχία.

Γιατί η ευτυχία κρύβεται στα πιο απλά πράγματα. Καμιά φορά ξεχνάμε την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, γιατί αφήσαμε πολύ καιρό τον εαυτό μας
να πιστέψει ότι δεν θα τα καταφέρει.

Αλλά η ζωή δεν είναι μονόδρομος και κάπου στην πορεία σου, βρίσκεις ξανά τον εαυτό σου, αυτόν που ίσως έχασες σε κάποιο μονοπάτι. Κι αν πάρεις την ζωή στα χέρια σου θα συμβεί κάτι μοναδικό, δεν θα έχεις πια κανέναν να κατηγορήσεις για τα δικά σου προβλήματα.

Και είναι και το άλλο, πρέπει να να βρίσκεις χρόνο να μείνεις για λίγο μόνος, έτσι ώστε να βλέπεις τι χρώμα φοράει η ψυχή σου.

Αλλά μην μένεις μόνος για πολύ. Υπάρχουν γύρω σου τόσοι άνθρωποι που ίσως ψάχνουν κι αυτοί κάποιον να συμπορευτούν. Γιατί όποιος δεν ρισκάρει τίποτα, δεν κάνει τίποτα μπορεί να αποφεύγει τον πόνο, αλλά δεν νιώθει, δεν ζει, δεν αγαπά.

Όλοι ποθούμε την ευτυχία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα κότσια να την φτάσουμε. Πρέπει να θέλεις κάτι πάρα πολύ για να μπορέσεις να το κερδίσεις. Όλοι μπορούμε, απλά πρέπει να μάθουμε και να θέλουμε.

Μπορώ-θέλω, “η ισχύς εν τη ενώσει”.



Exit mobile version