Όλη η ουσία, βρίσκεται στο μαζί..

January 17, 2019
2 Mins Read
86 Views

Γράφει η Γεώρα

Εσύ για μένα και εγώ για σένα! Αυτό έγραφε το υστερόγραφο. Μια πρόταση με όλη την αλήθεια της αγάπης. Μια πρόταση με όλη την ουσία της ζωής. “Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι”, όπως είχε γράψει και ο Τάσος Λειβαδίτης. Γιατί η μοναξιά φορτίο ασήκωτο γεμάτο κρύο είναι. Έλα τώρα, γίνεται να απορρίπτεις την ζεστασιά του εγώ και του εσύ μαζί ; Την αγκαλιά που σου δίνει η ζωή; Πώς γίνεται να επιζητάς την μοναξιά;

Όσο δύσκολες και αν είναι οι σχέσεις, πάντα το μαζί θα έχει άλλη δύναμη. Και να σου πω την αλήθεια, οι σχέσεις είναι δύσκολες ή μάλλον έγιναν λιγάκι παραπάνω, γιατί θέλουμε τα πάντα χωρίς να σκεφτούμε πως θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας όπως λένε.

Οι σχέσεις είναι ωραίες. Μοιράζεσαι με τον άλλον την χαρά και την λύπη σου. Τα χαμόγελα και τα δάκρυα. Τις μέρες και τα χρόνια. Προχωράτε μαζί! Είστε δίπλα ο ένας στον άλλον και όταν ο ένας από τους δύο παραπατήσει ή πέσει, ο άλλος είναι εκεί για να σε βοηθήσει να σηκωθείς, να σου καθαρίσει τις πληγές σου, να σε πάρει μια αγκαλιά και να αγγίξει τα κομμάτια εκείνα που έσπασαν, βοηθώντας σε να τα ξανακάνεις δικά σου για να βρεις τον εαυτό σου! Για να γίνεις εσύ πάλι! Οι σχέσεις είναι δόσιμο! Είναι αγάπη στοργική! Είναι έρωτας με πάθος! Ο ήχος της μοναξιάς είναι βαρύς, ενώ η “φασαρία” -αν θέλεις να το πούμε και έτσι- του μαζί, μελωδία!

Έτσι έγραφε στο τέλος το γράμμα μου. Αυτό το υστερόγραφο είχε μεγάλη σημασία. Εσύ για μένα και εγώ για σένα! Και εφόσον μπορέσαμε έως τώρα θα τα καταφέρουμε. Έχει μεγάλη ένταση το μαζί! Κουβαλάει συγκίνηση διαφορετική. Μη γελιέσαι, το πιο όμορφο πράγμα είναι να γυρνάς σπίτι και να ξέρεις πως κάποιος θα είναι εκεί και θα σε περιμένει. Θα σου χαμογελάσει μόλις σε δει και ίσως και να σου γκρινιάξει λίγο. Μα αλήθεια σου λέω, η αγκαλιά που θα σου δώσει, το σ’ αγαπάω που θα σου πει, το σε νοιάζομαι που θα νιώσεις και το φιλί για το μου έλειψες δεν αγοράζονται και δεν συγκρίνονται με τίποτα!

Γι’ αυτό σου λέω, όλη η ουσία το υστερόγραφό μου! Όλη η ουσία βρίσκεται στο μαζί!
Κι όπως λέει και το τραγούδι
“Κι ύστερα έρχεται η αγάπη, όλα τ’ άλλα περιττά,
αν η γη δεν σε χωράει σε χωράω σε μια αγκαλιά.
Κι ύστερα έρχεται η αγάπη, όλα τ’ άλλα υπερβολές,
ζει μονάχα ο μοιρασμένος, να το ξέρεις, να το λες!”
Γι’ αυτό σου λέω, εσύ για μένα και εγώ για σένα και θα τα καταφέρουμε!

Exit mobile version